Klopjacht naar frauduleuse studenten

De Telegraaf maakt melding van een landelijke klopjacht op studenten die fraude plegen met hun studiebeurs.

Er wordt gesproken over onorthodoxe opsporingsmethoden. Zo kunnen studenten onaangekondigde bezoekjes in het ouderlijk huis verwachten. Waarbij er ook zal worden gesnuffeld in de persoonlijke spullen van de studerende kinderen.

Allemaal ter controle dat de student daadwerkelijk uitwonend is. 

De Dienst Uitvoering Onderwijs zal in samenwerking met sociale rechercheurs van gemeenten het aantal kamers tellen en buurtonderzoeken houden om bewijsmateriaal te verzamelen. Op zoek naar zaken met een vreemd luchtje.

Studenten met een uitwonendenbeurs die in werkelijkheid bij hun ouders wonen kunnen niet alleen de onterecht ontvangen studiefinanciering terug lappen maar krijgen daar bovenop een forse boete.

Als gevolg van de aanpassing van de Wet studiefinanciering die per ingang van 1 januari 2012 van kracht is, kan een boete al snel oplopen tot duizenden euro’s.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>