Schultz wil de bonussen NS-top innemen

De NS-top moet dit jaar zijn bonussen laten schieten. Dat vindt minister Melanie Schultz (VVD) van Verkeer. Wat haar betreft was het treinverkeer het afgelopen weekeinde te lang en zwaar ontregeld.

Tegen RTL Nieuws zei de minister: ‘Ik zou mijn bonus inleveren als ik de NS-top was.’

Vele duizenden reizigers stonden in het weekend urenlang vast omdat er geen treinen reden. Daarnaast werden reizigers niet of slecht geïnformeerd over de situatie.

In een brief aan de Tweede Kamer noemt Schultz de dienstverlening van de NS ‘niet betrouwbaar’. 

Versimpeling spoor

In een reactie op Nu.nl pleit VVD-Kamerlid Charlie Aptroot dat trajecten op het spoor vaker door regionale vervoerders moeten worden uitgevoerd. Volgens Aptroot is er regionaal nauwelijks sprake van problemen geweest. Ook moet het rondje om de kerk alsnog worden ingevoerd, vindt het Kamerlid.

Het rondje om de kerk zou ervoor zorgen dat het personeel van de NS vaster gekoppeld worden aan trein en traject. Het wordt daardoor eenvoudiger en zodoende zouden het aantal vertragingen afnemen. Het is niet de eerste keer dat het zogenaamde ‘rondje om de kerk’ wordt geopperd. Tien jaar geleden zorgden het voor felle protesten onder het treinpersoneel. Door interventie van de vakbonden werd het voorstel toen snel van tafel geveegd.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schultz wil de bonussen NS-top innemen

  1. Arie Wegener

    Wat word ik toch moe van het populistische geneuzel van dit kabinet. Paar stemmetjes verloren, meteen maar wat zeggen over het ov en bonussen, want dat zal vast wel scoren.

      /   Reply  / 
  2. Tanja

    Helemaal geen gek idee, het is zelfs een beetje rechtvaardigheid lijkt mij.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Minister Schultz ‘vergat’ een aantal storingen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>