Frits Bolkestein zaagt openlijk aan stoelpoten Mark Rutte

Oud-VVD-leider Bolkestein noemt Zijlstra en Schippers als opvolgers Rutte

VVD-coryfee Frits Bolkestein zaagt openlijk aan de stoelpoten van zijn eigen partijleider, premier Mark Rutte. Bolkestein ziet in Halbe Zijlstra, de huidige fractieleider van de VVD in de Tweede Kamer, en Edith Schippers, de huidige minister van Volksgezondheid en Sport, mogelijke opvolgers van Rutte als leider van de rechtsliberalen.

Bolkestein zegt dit in weekblad Elsevier van deze week. Het interview verschijnt ter gelegenheid van de publicatie van het eerste deel van Bolkesteins memoires.

Een nieuwe klap in het gezicht van Mark Rutte. Speculeren over mogelijke opvolgers is politiek gevaarlijk spel, dat weet een ouwe rot als Bolkestein natuurlijk ook. Helemaal op een moment dat een politicus of een partij net herstellende is van eerdere imagoschade.

Eind vorig jaar waren het onder meer De Telegraaf, meestal een VVD-gezinde krant, en Hans Wiegel, die andere VVD-mastodont, die tijdens de rel over de inkomensafhankelijke zorgpremie bijdroegen aan een valse start voor het kabinet, en imagoschade voor Rutte.

Die storm is geluwd. In recente peilingen stijgt de VVD weer. Bolkesteins speculaties over mogelijke opvolgers van Rutte kunnen dus op geen slechter moment komen. Nu gaat de achterban zich toch weer afvragen of Rutte de juiste man op de juiste plek is.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frits Bolkestein zaagt openlijk aan stoelpoten Mark Rutte

  1. Audri

    Hoe kun je als VVD beter aantonen dat je eigenlijk in de toekomst niets meer voorstelt !!!
    Ook de politiek leeft zijn leven door vooruit te kijken !!
    Zo worden de lauweren van Frits Bolkestein wel flinterdun.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>