Weer gedoe over Kamervoorzitter Van Miltenburg

#APB15 Scheldpartij Wilders niet door voorzitter weersproken

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg stommelt richting het einde van deze regeerperiode, haar voorzitterschap getekend door een opeenstapeling van blunders en incidenten. Helaas voor haar, maar dat komt niet meer goed.

Er is na de Algemene Politieke Beschouwingen verse kritiek op Van Miltenburgs functioneren omdat zij niks zei toen PVV-driftkikker Geert Wilders in een zoveelste hysterische schreeuwpartij de hele Kamer uitschold voor ‘nepparlement’.

Ordebreuk

PVV-aanhangers en aanverwante media zijn het vast met hem eens, en de vrijheid van meningsuiting is heel ruim. Het heeft geen zin om een eens/oneens-discussie te voeren over de inhoud van een scheldpartij. Het was een ordebreuk.

D66-leider Alexander Pechtold reageerde meteen in het debat, en naderhand voor de camera van de NOS. Ook andere Kamerleden lieten weten dat Van Miltenburg iets had moeten zeggen. Dat is een taak van de Kamervoorzitter.

Niet om Wilders ‘de mond te snoeren’ of iets dergelijks, dat kan niet, maar om duidelijk te maken dat wat hij riep buiten de orde van de vergadering viel. Het bewaren van de orde is niet bepaald Van Miltenburgs sterkste eigenschap.

Amazingkees

De enige persoon die in Kamer van links tot rechts genoeg overwicht lijkt te hebben om voorzitter te zijn, is SGP-leider Kees van der Staaij. Zijn wisselingen in debatten zijn altijd respectvolle, vertrouwenwekkende rustpunten.

Maar Van Miltenburg kan niet zomaar gedumpt worden. Het gezichtsverlies voor haar en de VVD zou dan te groot zijn. Zij is een politieke professional en heeft zeker kwaliteiten, alleen in de rol van debatleider komen die er niet uit.

Nog anderhalf jaar tot de nieuwe verkiezingen. Daarna zal er zeker een andere voorzitter komen. Tot die tijd zullen ze het moeten doen met Van Miltenburg… Tenzij er een geschikte burgemeesterspost o.i.d. voor haar langskomt?

Meer APB15

Tegenbegrotingen SP, GroenLinks en ChristenUnie
Rondjes draaien en doordraaien over vluchtelingen
CDA en D66 willen plannen 2016 alweer rechtser

Meer Van Miltenburg

Van Miltenburg rommelt door, het nieuwe jaar in
Positie Kamervoorzitter Van Miltenburg onhoudbaar

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weer gedoe over Kamervoorzitter Van Miltenburg

  1. Paul

    Het is net een buurtcafe die zaal . Mevrouw de Voorzitter . En een stelletje apen die de hele dag tegen elkander krijnsen . Ze willen niet elke dag onder de bevolking komen wat er echt leeft . Dat willen ze ook niet weten . Daar hebben ze ook geen interesting voor . Is een broertje dood aan hun hersenen en veel te inspannend . Het makkelijkste is je als een vorst uit de dure belasting auto te laten takelen en dan in een hangmat 8 uur per dag in tweedekamer beetje onzinnig kwaken als Donald Duck . Terug laten takelen in onze dure belasting auto als vorst voor de deur van huis huis regelrecht op de huisbank te zijn getakeld en hun maandloon tellen . Dat is politiek . Nou zei Mevr Kroes ook weer dat de grenzen sluiten geen oplossing is voor het vluchtelingen probleem . Nou is het jammer dat Mevr Kroes niet in Zwitserland is geboren . Want in Zwitserland zitten de muren dubbel op slot . Zwitserland wil ook niets van doen hebben met het riool van Brussel Mevrtje Kroes die zich wel lekker heeft vol laten pompen met onze belasting gelden POMPMONY . En Zwitserland heeft haar eigen munt . Nou ,laat die Zwitsers maar schuiven hoor , je hoort er nooit iets van . Ik had afgelopen nacht toch een mooie droom . Ik droomde dat ik in Brussel zat . En op een stoel in de wagen werd gedragen omringd door slijmers die wuivende kleine palmvijgjes heen en weer tegen de hitte . In de wagen stond koffie met gebak reeds klaar . Op naar Strasboerg met prive chauffeur . Ik wuifde en wuifde en wuifde . Was ik me toch plotseling wakker geworden . Hoop dat ik me toch weer snel in de zelfde droom mag begeven . AAAH ,wat een mooie droom was dat toch . Nog nooit zo fijn gedroomd .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>