Parlementair onderzoek naar ICT-problemen

Er komt definitief een parlementair onderzoek naar de ICT-problemen bij de overheid. Het voorstel, waar begrijpelijkerwijs alle Kamerfracties achterstaan, is ingediend door de parlementariërs Koopmans (CDA) en Gesthuizen (SP).

Er zijn tal van overheidsprojecten met een ICT achtergrond die de afgelopen jaren faliekant de mist in zijn gegaan. De bekendste is het rampenbestrijdingsplan dat C2000  heet. Ook zijn er problemen met de uitkeringsorganisatie UWV die al jaren in de knoop ligt met haar administratiesysteem. In hetzelfde onderzoek wordt ook gekeken naar zaken als privacy en beveiliging. Aanleidingen daarvoor was het DigiNotar-incident, waarbij een Iraanse hacker wist in te breken bij DigiNotar en valse certificaten kon aanmaken.

Vanwege de beperkte financiële en organisatorische capaciteit van de Tweede Kamer kan het onderzoek niet eerder dan mei 2012 van start gaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>