Crisis ettert nog jaren door

‘De gevolgen van deze crisis zullen we nog jaren merken’, aldus Minister de Jager. De minister hamert nog maar eens op de kernpunten als begrotingsdiscipline, hervormingen en het nakomen van afspraken. En heft het beschuldigende vingertje nogmaals naar de Zuidelijke landen.

De Franse premier Sarkozy is al met zijn campagne begonnen en zoekt nu het niet anders meer kan ineens wel zijn heil in een strengere begrotingsdiscipline. Daarnaast pleit hij voor een grotere rol voor de Centrale bank.

Ook in Nederland wordt de roep om daadkracht groter. Deze week waren ’t de topmannen van het bedrijfsleven die opriepen tot daadkracht. Zij staan voor een sterk en verenigd Europa en roepen Europese politieke leiders op om ‘juist nu moed te tonen en beslissend te handelen’.

Premier Rutten vindt, zo bleek uit zijn wekelijkse persconferentie, ook dat het aanpakken van de Eurocrisis te gezapig gaat maar zal daarom op de aankomende Europese top pittig willen onderhandelen. Zodat Nederland sterker uit de crisis zal komen, aldus de premier.

Minister de Jager blijft koel en luchtig over de situatie. We zijn wat laat wakker geworden erkent de minister. Nu ‘moeten spijkers met koppen worden geslagen’ want het schijnt nóg niet te laat te zijn. Dat geeft de burger moed.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>