VVD hekelt ‘arbeidstoerisme’

In tijden van crisis wordt er langzaam doch gestaag geschaafd aan het solidariteitsbeginsel. ‘Vrouwen en kinderen eerst’ verandert bij het kleiner worden van de taart al snel in ‘iedere voor zich’. Wanneer je dan ook nog eens uit het Buitenland komt, kom je op zeker aan de beurt.

Bij monde van VVD-Kamerlid Malik Azmani laat de regeringspartij weten dat het klaar moet zijn met het ‘arbeidstoerisme’. En zo zegt Azmani: ‘je moet er vroeg bij zijn’, omdat er volgens hem steeds meer arbeidsmigranten uit het (voormalig) Oostblok hier komen werken, maar na baanverlies een beroep doen op de Nederlandse sociale zekerheid.

VVD-minister Henk Kamp van Sociale Zaken wil de Europese regelgeving omtrent deze Nederlandse problemen aangescherpt zien. Hij wil het termijn waarop je als EU-burger na één jaar werken in een ander lidstaat een uitkering kunt krijgen, vergroten tot ten minste vijf jaar.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “VVD hekelt ‘arbeidstoerisme’

  1. koos

    IEDEREEN DIE VVD STEMT DENKT AAN 1 DING, zichzelf, zichzelf en zijn gezin. De buren ? Echt niet. WEES WIJS STEM GEEN VVD of PVV, ze maken de boel kapot…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>