Het aantal wanbetalers groeit

Veel huishoudens hebben moeite om hun energierekening te betalen. Zo blijkt uit gegevens van elektriciteits- en gasnetwerk Liander. Volgens de grootste netbeheerder is het scheer en inslag en zijn er dit jaar 10.000 huishoudens afgesloten. Dat is bijna twee keer zo veel als voorgaande jaren.

Ook het aantal waarschuwingen zou toenemen. Het aantal mensen dat een brief op de mat ontvangt, met een laatste waarschuwing neemt drastisch toe. Volgens schuldhulpverleners zijn de wanbetalers steeds vaker mensen met een baan en een gemiddeld inkomen. Deze mensen dreigen in de winter te worden afgesloten door een default in de wet.

De wet vereist dat bedrijven in de periode van de lente tot de herfst naar de gemeente moet stappen en moet laten weten welke klanten betalingsproblemen hebben. Waarop de gemeenten met die informatie moeten besluiten tot de verdere inzet van hulpverlening of schuldsanering. In de praktijk blijkt de wet te falen omdat zowel energieleveranciers als gemeenten fouten maken in de procedure.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het aantal wanbetalers groeit

  1. Crisismoe.nl

    Toch opvallend dat de wanbetalers steeds vaker mensen met een baan en een gemiddeld inkomen zijn. Je zou zeggen met enig financieel inzicht en overzicht moet je ook vandaag de dag nog rond kunnen komen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>