WOZ-waarde meest frustrerende belasting

In de Telegraaf vertelde Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) dat veel huizenbezitters maar geen chocolade konden maken van de bepaling van de WOZ-waarde en dat dit leidde tot grote irritaties. Gevoelsmatig zouden ‘gemeenten soms lukraak een bedrag lijken vast stellen’ aldus Weekers. 

Weekers wil een einde maken aan de schimmige vaststelling van de WOZ-waarde van woningen. De Staatssecretaris pleit ervoor dat de waardebepaling volledig openbaar wordt. Nu kunnen woningeigenaren alleen onder zeer beperkte voorwaarden erachter komen hoe hoog bijvoorbeeld de buurman voor zijn huis wordt aangeslagen.

Staatssecretaris Weekers gaat daarom woningeigenaren de mogelijkheid geven om de waardebepaling van hun huis te vergelijken met andere huizen. Dan zouden burgers erachter kunnen komen of de WOZ-waarde van huizen in de buurt even hoog zijn vastgesteld.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “WOZ-waarde meest frustrerende belasting

  1. Pingback: WOZ-waarde woningen openbaar – NRC Handelsblad | Nederland – iWooho.com

  2. Pingback: 600 mensen krijgen toch nog een gelukkig nieuwjaar | Politiek

  3. Inge

    De regering doet erg haar best om “het grootste legale pyramidespel in Nederland, de huizenmarkt”, in stand te houden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>