Merkel spreekt haar vertrouwen in President Wulff uit

De oppositie in Duitsland stond te springen om het oordeel van bondskanselier Angela Merkel over het duistere voicemailbericht van President Wulff, ingesproken op de telefoon van Kai Diekmann, de hoofdredacteur van de boulevardkrant Bild.

Tot dusver is het geheim van de voicemail bewaard gebleven.

Merkel heeft zich in 2010 hard gemaakt voor de benoeming van Wulff tot president. Via een woordvoerder liet zij vannochtend dan ook weten dat zij nog steeds het volste vertrouwen heeft in Wulff. 

Zijn optreden op televisie, bij de televisiezenders ARD en ZDF waarin hij uitleg verschafte en zijn excuses deed, waren volgens Merkel een van ongekende transparantie. ‘De bondskanselier heeft veel respect voor Christan Wulff als persoon én Christian Wulff als de president’ aldus de woordvoerder.

De Bild wilde een artikel plaatsen over de wijze waarop Wulff, toen nog minister-president van de deelstaat Nedersaksen, de financiering van zijn privéwoning had geregeld.

Uit een ARD-enquête blijkt dat een meerderheid van de bevolking de Wulff nog een tweede kans wil geven. Merkel doet er daarom ook verstandig aan zich op de vlakte te houden. Ondertussen blijft het voicemailbericht waar Wulff zou hebben gedreigd met ‘oorlog tegen de krant’ en mogelijke ‘juridische stappen’ de Duitse president nog altijd boven het hoofd.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Merkel spreekt haar vertrouwen in President Wulff uit

  1. Audri

    Hoe kan het ook anders !
    Zij is ja zelf ook een “Wulff” in schaapskleren !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>