Belang Emiraten voor de Nederlandse economie groot

Meer handel en betere relaties. Dat hoopt Nederland te bereiken met het staatsbezoek van koningin Beatrix aan de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat zei Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen vanmorgen, in het bijzijn van CEO’s van ondernemingen uit Nederland en de VAE, op de tweede dag van het koninklijk bezoek.

De koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima woonden de bijeenkomst gedeeltelijk bij.

Het belang is groot, benadrukken de meegereisde ministers. Rosenthal onderstreepte zondag nog maar eens het belang van de Emiraten voor de Nederlandse economie.

Daar waar de PVV spreekt van een wanvertoning en van legitimering van de onderdrukking van vrouwen, verklaarde Minister Rosenthal gisteren dat het niet meer dan normaal is dat koningin Beatrix en prinses Máxima een gewaad en een hoofddoek droegen bij een bezoek aan een moskee in Abu Dhabi.

Rosenthal wijst erop dat in gebedshuizen nu eenmaal bepaalde normen en gewoontes horen, net als het feit dat ‘als je naar een kathedraal gaat, je als vrouw ook niet met korte mouwen gaat.’

Minister van Buitenlandse Handel sjeika Lubna bint Khalid noemde Nederland ‘een belangrijke partner’ van de Emiraten. Zij staan dan ook positief achter een intensievere samenwerking, met name op het gebied van herbruikbare energie en duurzame technologie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Belang Emiraten voor de Nederlandse economie groot

  1. Pingback: Koningin Beatrix loopt averij op met schip | Politiek

  2. Pingback: Reactie Beatrix ‘onhandig’ en ‘politiek gevoelig’ | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>