Ouders en hulpverleners tegen IQ-maatregel

Ouders en hulpverleners van licht verstandelijk gehandicapten bieden vanmiddag een witboek aan bij het ministerie van Volksgezondheid.

Het kabinet wil de extra steun aan mensen met een IQ tussen 70 en 85 afschaffen. Ouders en hulpverleners springen in de bres voor de gehandicapten.

Het kabinet kan een slordige 240 miljoen euro besparen, met het opheffen van de regeling.

Volgens de groep ouders en hulpverleners kan de betreffende groep het meestal niet zonder begeleiding redden en dat gaat de maatschappij merken. Dat zeggen ook de instanties als gemeenten, verzekeraars en hulporganisaties.

Het witboek is bedoelt om te laten zien wat een klein beetje extra steun teweeg kan brengen. Of het ministerie van Volkgezondheid daar gevoelig voor is, valt sterk te betwijfelen.

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ouders en hulpverleners tegen IQ-maatregel

  1. Richard

    Het is toch te gek voor woorden dat ze überhaupt met dit idee komen, dit doet me aan iets uit de tweedewereldoorlog denken. Ik hou mijn hart vast voor de zorg van mijn autistische zoon, en mijn door ziekte getroffen zwager die ook allebei in deze IQ range vallen. Ik vraag me wel eens af hoelang we dit soort onzinnige bezuinigingen nog pikken voordat we in opstand komen!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Zorginstellingen moeten van Schippers meer innoveren | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>