Tweede Kamerleden niet happig op salarisvoorstel SP

De SP-fractie in de Tweede Kamer kondigden een voorstel aan, om net als in België, het salaris van politici te gaan verlagen.

Als het aan de SP ligt mag dat salaris zelfs flink wat naar beneden. De SP trok met een eerder voorstel al de stoute schoenen aan maar een idee om het salaris met een derde te verlagen, kreeg uiteraard geen Kamermeerderheid.

En ook nu lijkt het voorstel van de SP niet bij iedereen in goede aarde te vallen.

De PvdA voelt meer voor het hanteren van de nullijn, dat zei PvdA-Tweede Kamerlid Pierre Heijnen. Het Kamerlid ‘wacht de voorstellen af om deze op hun merites te beoordelen’.

De PVV staat niet direct onwillig tegen het verlagen van salarissen van politici. Voor PVV-Tweede Kamerlid Hero Brinkman persoonlijk klinkt het voorstel van de SP hem ‘sympathiek in de oren’. Verdere uitspraken kan hij niet doet alvorens hij van Geert Wilders heeft gehoord wat het officiële standpunt is van de partij. Deze wordt pas volgende week tijdens het wekelijkse beraad door de bepaald.

De Trouw heeft op een rijtje gezet wat een Nederlands Tweede Kamer lid aan salaris verdient. Volgens de krant zou een Kamerlid in Nederland nu een schadeloosstelling van ruim 7300 euro per maand ontvangen. Inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering zou dat in 2010 neerkomen op een slordige 102.000 euro.

In vergelijking, in België krijgt een lid van de Kamer nu maandelijks 6894 euro en wordt ook de pensioenregeling van Belgische politici versoberd.

SP Kamerlid van Dijk die namens de SP met het voorstel kwam blijft strijdvaardig en ziet kansen bij ‘eventuele nieuwe bezuinigingen’. Dat is volgens hem ‘in ieder geval veel onverstandiger’ dan bezuinigen op publieke voorzieningen zoals zorg en onderwijs.

Volgens hem behoren Kamerleden en ministers nu bij de 5 procent rijkste Nederlanders en daar kan best wel wat vanaf, vindt de SP.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tweede Kamerleden niet happig op salarisvoorstel SP

  1. Pingback: Tweede Kamerleden niet happig op salarisvoorstel SP | Politiek | InfoMag, uw dosis nieuws in ons nieuws portaal

  2. Pingback: ‘Hero’ Brinkman trekt ten strijden tegen Geert Wilders | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>