Geert Wilders erkent ‘vertweeting’ over koningin Beatrix

Geert Wilders erkent dat zijn tweet van deze maand over koningin Beatrix niet handig was. De PVV-leider komt met zijn reactie tien dagen na zijn uitspraak op Twitter, melden bronnen aan de NOS.

De tweet van Geert Wilders @geertwilderspvv ‘Wat heeft de Koningin te zoeken in moskee in Abu Dhabi? Met abaya en hoofddoek? Vragen met collegae vKlaveren/Elissen: bit.ly/x9PHG6werd gepareerd door de koningin zelf. 

De Koningin vond de commotie rondom het sjaaltje om haar hoed bij een bezoek aan de Grote Moskee in Abu Dhabi ’echte onzin’.

De reactie van koningin Beatrix werd door menig politieke partij als een tikkeltje ‘onhandig’ bestempeld. Een verwijt dat vervolgens in de schoenen werd geschoven van Minister-president Mark Rutte, die de koningin niet in bescherming had genomen tegen de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders.

De PVV-fractie zelf was gisteren overigens ook kritisch over de tweet van hun leider. Het commentaar ging vooral over de toon en de timing van het bericht, dat samenviel met de beelden van de koningin en prinses Máxima in de moskee.

De woorden ‘een trieste wanvertoning’ hadden volgens Geert Wilders ook wel een tikkeltje genuanceerder gemogen. Aldus bronnen rondom Wilders.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geert Wilders erkent ‘vertweeting’ over koningin Beatrix

  1. Pingback: Tweede Kamer peiling 22-01-2012 | Politiek

  2. Pingback: De kroonprins is er klaar voor | Politiek

  3. Lia ter Maat - van Pijkeren

    Mijn reactie is misschien wel laat maar niet minder gemeend.
    Ik vind Geert Wilders door zijn reactie heel erg dom bezig.
    Koningin Beatrix heeft zich gedragen zoals een goede gast zich gedraagt in het huis of land van de Gastheer/vrouw.
    Dit verwacht Geert Wilders toch ook van de gasten die wij in ons land of huis hebben ontvangen?

      /   Reply  / 
  4. Trui de Pum

    Wat n gedoe om t “doekje”,voor mijn part loopt dat mens met n byenkorf over d,r hoofd,dacht je nou dat ze ons belang daar verdedigt,nee hoor,madame is grootaandeelhouder bij de shell,dus dat malle kroonte op d,r hoofd geeft dan n extra dimensie aan s,lands leuke banden,hahaha

    En wilders ziet het goed,maar formuleert niet goed,er zijn immers niet veel nederlanders die achter de facade van de Oranjeclan,willen kijken!
    Ben erg gespannen over het feit,of ik nog zal meemaken dat de “gekroonde leugen”zal uitkomen!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>