Henk Kamp vindt standpunten SP en PVV te kort door de bocht

Minister Henk Kamp (VVD) van Sociale Zaken vindt de opstelling van SP en PVV om de pensioenen niet te korten onverstandig. De minister reageert hiermee op uitlatingen van beide partijen over de mogelijkheid van korting van de pensioenen.

De Tweede Kamer is hevig verdeeld. Zo zijn de PVV en de SP fel tegen een mogelijke verlaging van de huidige pensioenuitkeringen. De PVV noemt het ‘onnodig en dom’ om te korten, omdat de pensioenfondsen een buffer zouden hebben van 850 miljard euro. En ook de SP vindt het ‘schandalig’ om te korten, omdat op die manier gepensioneerden gestraft worden voor de economische crisis

Zowel de minister als een Kamermeerderheid is het niet eens met SP en de PVV. ‘Je kunt de zaak vooruit schuiven, maar er zijn al drie jaar problemen bij de pensioenfondsen’, aldus Kamp. ‘Ze hadden te weinig dekking en hebben dat nog steeds.’

Hoe lang de korting voortduurt kan de minister niet zeggen. Dat hangt volgens Kamp af van de rentestand en de situatie op de beurs.

Er zijn een aantal partijen, waaronder D66, die liever zien dat het pensioenakkoord dat afgesloten is met de sociale partners, open wordt gebroken. Op deze manier kunnen er sneller maatregelen worden genomen.

Ook deze suggestie zag Kamp niet zitten. ’Als je op afspraken terug gaat komen dan is er onenigheid en zijn we geen problemen aan het oplossen, maar ruzie aan het maken. De nood is nu hoog en daarom is er een akkoord.’

De Tweede Kamer vergadert dinsdag over de korting op de pensioenen. Woensdag en donderdag volgt het debat over het nieuwe pensioenstelsel.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Henk Kamp vindt standpunten SP en PVV te kort door de bocht

  1. Pingback: SP en PvdA pleiten voor totaalverbod bonussen | Politiek

  2. Pingback: De grote kabinetsbezuinigingen zijn bekend | Politiek

  3. Pingback: Onderzoek PVV naar gulden bijna af | Politiek

  4. Pingback: PVV kondigt onderzoek gulden aan | Politiek

  5. krijnen

    geachte hr kamp
    altijd veel respect voor u gehad als ex defensie medewerker.
    maar wat u nu doet is gewoon diefstal
    misschien kunt u zich nog herinneren dat in de 50 er jaren de pensioenfondsen zoveel geld hadden dat de regering het nodig vond om de vermogens af te romen het betrof miljarden guldens destijds.
    dus wat dacht u er van om dit eens terug te geven met rente.
    probleem opgelost!!

      /   Reply  / 
  6. Bijdetijd

    Kan de redactie een datum bij de artikelen plaatsen, zonder deze zit je ongemerkt steeds ‘oude koek’ te consumeren.
    De datum is net zo relevant als een bronvermelding.

      /   Reply  / 
  7. Danny van Zoen Auteur

    Bijdetijd, kijk eens onder het artikel:

    “Door Danny van Zoen op di 31 jan 2012 om 17:04, in de categorie Binnenlandse politiek.”

      /   Reply  / 
  8. roel

    Knappe rekenkoppen allemaal, dit probleem van vergrijzing was voor 30 jaar terug al te voorspellen. Toen werd wat nu blijkt iedereen blij gemaakt met een dooie mus. Laat die meneer Kamp ook eens 42 jaar continu werken. Maar dan niet op een stoel zitten bedoel ik, maar echt werken. Ach we hebben allemaal een grote mond, en zijn het er niet mee eens en doen er vervolgens niets aan. We wachten af tot de strop wordt dicht getrokken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>