Werkloze kunstenaars hoeven niet te rekenen op de overheid

De mogelijk duizenden kunstenaars die door de cultuurbezuinigingen hun werk verliezen, hoeven niet te rekenen op hulp van de overheid.

Al sinds de afschaffing van de WWik, heeft de overheid duidelijk gemaakt dat zij van mening is dat kunstenaars in hun eigen levensonderhoud moeten voorzien. Als die inkomsten vanuit de kunst onvoldoende is dan moet dat geld maar op een andere manier worden verdiend. Desnoods met een baan buiten de kunstsector.

Woensdag is de laatste mogelijkheid voor culturele instellingen om een subsidieverzoek bij de overheid in te dienen. Het aantal instellingen dat daarbij aanspraak kan maken op de subsidie wordt gehalveerd.

Verder is na aanvraag bekend geworden dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) geen specifieke plannen heeft gemaakt om de kunstenaars op te vangen in de vorm van omscholing of specifieke financiële buffers.

‘De organisatie van om- en bijscholingsfaciliteiten is een zaak tussen werkgevers en werknemers’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>