Voor Jan Kees de Jager gaat totaalverbod bonussen te ver

Een bonusverbod voor alle banken gaat te ver. Dat zei de Minister van Financiën Jan Kees de Jager (VVD) als reactie op een voorstel van PvdA en SP.

De Jager vindt wel dat banken zich bewust moeten worden van de maatschappelijke verontwaardiging over de exorbitante bonussen in hun sector.

Kamerlid Elly Blanksma (CDA) vindt het achterliggende idee van haar collega’s Ronald Plasterk (PvdA) en Ewout Irrgang (SP) sympathiek maar vindt het voorstel te ver gaan. Zij wilde eigenlijk niet verdergaan dan het doen van een moreel appèl op de financiële sector om te stoppen met het uitkeren van bonussen.

De minister benadrukte dat is afgesproken tot zelfregulering waarbij de financiële sector zelf stappen neemt om het bonusbeleid te matigen. Het morele appèl van zijn partijgenote herhaalde hij niet, maar liet wel weten ‘in algemene zin’ voorstander te zijn van het matigen van bonussen. ‘Ik kan me goed voorstellen dat Kamerleden een beroep doen op een gematigd bonusbeleid.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Voor Jan Kees de Jager gaat totaalverbod bonussen te ver

  1. Pingback: De Jager wil dat Griekenland opschiet | Politiek

  2. Pingback: Crisisberaad PvdA na uitspraken Spekman en Cohen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>