Iedereen wacht met smart op Elfstedentocht, behalve de SGP en CU

Ten minste als deze gereden dreigt te worden op zondag.

De beslissing om eventueel op zondag de Elfstedentocht te organiseren zou wat de SGP betreft alleen kunnen als de kalveren op het ijs dansen.

Meteorologen verwachten dat de dooi zich alweer begin volgende week in zal zetten. Wil de organisatie goed beslagen ten ijs komen lijkt zondag de enige dag waarop de tocht der tochten mogelijk nog gereden kan worden.

Dat neigt sterk naar een scheve schaats rijden, laten Christelijke partijen her en der ontvallen. Zo laat SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij weten aan NU.nl, dat volgens hem er op zo’n dag zoveel bij komt kijken dat dit een belemmering zal vormen voor de zondagsrust.

Ook de fractievoorzitter van de ChristenUnie, Arie Slob geeft aan een voorkeur voor een andere dag te hebben. Wel geeft hij toe dat het verder geen politiek kwestie is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Iedereen wacht met smart op Elfstedentocht, behalve de SGP en CU

  1. Pingback: Wethouder Albert Kok (CU) stapt op na naaktfoto’s | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>