Martijn van Dam wil flexibeler werken

Martijn van Dam, kandidaat voor het leiderschap van de PvdA, pleit voor een flexibeler kijk op werknemers.

Dat liet Van Dam vandaag weten. De PvdA’er neemt het in zijn partij op tegenNebahat AlbayrakRonald Plasterk en Diederik Samson die na het vertrek van Cohen ook leider willen worden.

Het PvdA Kamerlid wil af van de opeenvolgende tijdelijke contracten uit de Flexwet en pleit in plaats daarvan voor een nieuw soort flexcontract. Een contract voor onbepaalde tijd, die op korte termijn opzegbaar is.

In ruil voor het nieuwe flexcontract moet de werkgever vervolgens een opslag op het loon betalen en een hogere WW-premie voor versnelde opbouw van WW-rechten.

De Van Dam denkt dat daarmee de balans op de arbeidsmarkt hersteld kan worden. ’Onze economie kan niet meer zonder al deze flexibele arbeidskrachten. Die horen daarvoor te worden beloond en horen de zekerheid te hebben dat ze een pensioen kunnen opbouwen en een huis kunnen kopen.’

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Martijn van Dam wil flexibeler werken

  1. wim

    Wil je gerechtigheid, laat dan alle uitzendbureaus verdwijnen. Zij zijn het die de arbeidsmarkt kapot hebben gemaakt. Geef een werknemer minimaal een rechtstreeks arbeidscontract bij een werkgever, zonder dat een deel van zijn inkomsten wordt gegraaid door uitzendbureaus. En geef hem een goede pensioenopbouw.

    Ik heb nu gelukkig een vast contract bij een goede werkgever. Er zou ook eens een undercover-journalist in deze wereld moeten duiken om het uitbuitgedrag van de uitzendbureaus aan de kaak te stellen. Dan zouden bij velen wellicht de ogen geopend worden, omtrent deze misstanden.

      /   Reply  / 
  2. Thomast

    Een goed voorstel van Van Dam! De verhoging van de loon pleit voor vertrouwen van de werkgever in de werknemer, waardoor het uitgangspunt van het vaste contract tot recht komt. Ik zeg doen!

    @Wim; wat hebben uitzendbureaus te maken met dit voorstel?

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Peiling PvdA leider: Samson is favoriet | Politiek

  4. Pingback: Lutz Jacobi meldt zich als vijfde kandidaat PvdA-leider | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>