Demonstratie tegen bezuinigingen in het onderwijs

In de Amsterdam Arena zullen naar verwachting ruim twintig duizend personeelsleden van basis- en voortgezet onderwijs demonstreren tegen de voorgenomen bezuinigingen op het onderwijs.

De leraren staken tegen de bezuiniging van 300 miljoen euro op het passend onderwijs, waarover vanmiddag wordt gesproken in de Tweede Kamer.

Het totale budget voor passend onderwijs moet in 2015 van 3,7 naar 3,4 miljard.

In een open brief in de Volkskrant roepen dinsdag leraren en begeleiders in het passend onderwijs, ouders en vakbonden de Tweede Kamer op kritisch te kijken naar het wetsvoorstel passend onderwijs.

De Kamer besluit deze week over een nieuwe onderwijsvernieuwing: de invoering van het ‘Passend Onderwijs’. De regering wil leerlingen met een fysieke- of gedragshandicap onder het reguliere onderwijs vallen.

Het onderwijs krijgt bijval van D66 Kamerlid Boris van der Ham die vindt dat de Minister van onderwijs Marja van Bijsterveldt niets heeft geleerd van eerdere onderwijsvernieuwingen. ‘Ze stapelt bezuiniging op bezuiniging, onder veel te grote tijdsdruk en docenten en ouders worden onvoldoende gehoord’.

Schooldeuren blijven vandaag gesloten

Ruim 1700 scholen hebben vandaag hun deuren gesloten om hun eisen kracht bij te zetten.

Het onderwijspersoneel is bang dat door toedoen van bezuinigingen extra ontslagen zullen vallen in het aangepaste onderwijs. Het personeel verwacht dat hierdoor de kwaliteit van onderwijs van kinderen met leerproblemen achteruit zal gaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>