Nederland kan terroristen wegens EU-regels niets maken

Nederland zit met een aantal terrorismeverdachten opgescheept. En hoewel ongewenst verklaard, kan ons land vanwege Europese regelgeving er niets aan doen. Dat schrijft de Telegraaf vandaag.

Het CDA vreest nu dat Nederland een ‘vrijhaven’ wordt voor gevaarlijke extremisten, nu blijkt dat de staat verschillende terrorismeverdachten niet kan uitzetten vanwege EU-regels.

Volgens minister van Justitie en veiligheid Ivo Opstelten (VVD) zou het gaan om een ‘zeer beperkt aantal’. De minister benadrukte, na bezorgde Kamervragen van het CDA, dat ook wanneer de terroristen op geen enkele wijze kunnen worden uitgezet, dat niet betekent dat zij recht hebben op een verblijfsvergunning in Nederland.

Groningen

Onlangs werd bekend dat de Groningse rechtbank niet meewerkt aan de uitlevering van Abdulvahap Ekinci, een aanhanger van de Turkse Hezbollah aan Turkije.

Abdulvahap Ekinci dook vorig jaar in Nederland op en wordt gezien als een van de oprichters van de beweging. Turkije heeft om uitlevering gevraagd.

De rechter vindt dit ontoelaatbaar omdat er sprake zou zijn van een politiek delict. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>