Regeringspartijen: ook hypotheek zonder vast contract

De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat flexwerkers makkelijker een hypotheek moeten kunnen krijgen.

Zij krijgt bijval van de regeringspartijen VVD en CDA, ook zij vinden dat het mogelijk moet worden om zonder vast contract een hypotheek af te sluiten.

Doordat de arbeidsmarkt aan het veranderen is, zullen banken niet meer moeten kijken naar baanzekerheid maar naar werkzekerheid.

Nu kijken banken, wil iemand een hypotheek afsluiten, naar een vaste baan. ‘Niet meer van deze tijd,’ vindt de VEH. De verenging pleit ervoor om ook een hypotheek te verstrekken aan mensen met een tijdelijk contract en goede kansen op de arbeidsmarkt.

De hypotheekregels moeten dus worden aangepast vindt de VEH. Zij zien zich daarin gesteund door regeringspartijen VVD en CDA. Die partijen vinden dat iemand met een goede opleiding en toekomst een hypotheek moet kunnen krijgen.

‘Iemand met een goede opleiding en toekomstperspectief moet natuurlijk gewoon een hypotheek kunnen krijgen, ook als hij een jaarcontract heeft,’ zegt VVD-Kamerlid Matthijs Huizing.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Regeringspartijen: ook hypotheek zonder vast contract

  1. Pingback: CDA wil verkeersovertreders harder straffen | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>