Job Cohen deelt mee in nieuw optimisme PvdA

De PvdA-leden namen zaterdag op een congres in Rotterdam afscheid van Job Cohen. Ook verwelkomden honderden sociaaldemocraten in de Doelen de nieuwe partijleider Diederik Samsom.

Job Cohen vertelde tijdens de bijeenkomst dat hij er flink ‘de smoor over’ heeft gehad dat hij moest opstappen, als gevolg van slechter wordende peilingen en aanhoudende kritiek. Cohen en de partij zagen geen manier meer om het tij te keren. Wel denkt de oud partij-leider dat de PvdA weer op de weg terug is. ‘Toen ik aantrad schoten de peilingen omhoog. En als ik wegga? Ja, hoor! Ze gaan weer omhoog, maar het is nog niet genoeg’, aldus Cohen.

Partijvoorzitter Hans Spekman haalde tijdens ditzelfde congres hard uit naar de minister-president Mark Rutte (VVD). De premier laat zich volgens Spekman leiden ‘door een regering van de angst’ en kondigde aan hard oppositie te gaan voeren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>