SGP en ChristenUnie richten pro-Israëlclub op

Kleine christelijke partijen werken aan versterking van hun pro-Israël-profiel

SGP en ChristenUnie gaan een informele parlementaire vriendengroep voor Israël oprichten. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad. Met de groep sluiten de twee kleine christelijke partijen zich aan bij de International Israel Allies Caucus Foundation (IIACF).

De IIACF is een wereldwijd netwerk van pro-Israëlische parlementaire clubs die zich inzetten voor een vredig bestaan van de staat Israël binnen veilige grenzen. Het doel is om met pro-Israëlparlementariërs uit andere landen ideeën te delen, ervaringen en informatie uit te wisselen en om tot afstemming te komen over diverse onderwerpen.

Een formele caucus zoals die in sommige landen bestaat, willen SGP en CU niet oprichten omdat dat volgens hen niet past bij de Nederlandse politieke constellatie.

De PVV van Geert Wilders, die zichzelf graag als een groot vriend van (rechts) Israël voorstelt, maakt geen deel uit van de informele vriendengroep. Het is aannemelijk dat SGP en CU zich juist los van de PVV als pro-Israël willen profileren.

SGP-fractieleider Kees van der Staaij zegt dat hij bij het opstellen van moties wel gelegenheidscoalities vormt met CU, CDA, VVD en PVV. ‘Wij worden als het ware een verbindingsschakel tussen het IIACF en het Nederlandse parlement.’

Lees meer op refdag.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>