Groei 2014: Asscher kondigt investeringspakket aan

Werkloosheid te lijf met plannen in verschillende sectoren, waaronder de bouw

Het kabinet komt met Prinsjesdag met een investeringspakket in de strijd tegen de werkloosheid. Dat zei vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher woensdag in reactie op nieuwe economische cijfers van het CBS en het CPB.

De banenplannen in verschillende sectoren (afgesproken in het sociaal akkoord; de werknemers doen dus mee) zijn bijna klaar. Asscher hoopt dat hij snel een plan uit de bouwsector ontvangt. Hij heeft in totaal 600 miljoen euro bij te dragen.

Verschillende media berichten dit naar aanleiding van een ANP-bericht.

‘De harde klap van de recessie houdt aan. Gelukkig laat het CPB ook zien dat er dit en volgend jaar herstel aankomt. Maar het is een hard gelag voor mensen die hun baan kwijtraken. Werk moet de belangrijkste prioriteit zijn voor Nederland en voor het kabinet. Dat moeten we terugzien in de begroting, met een investeringspakket’, aldus Asscher.

De minister wil ook zorgen dat er nieuwe banen gecreëerd worden voor jongeren. Hij wil aansluiten bij het economisch herstel in Duitsland. ‘We weten dat Nederland daarvan uiteindelijk meeprofiteert via de export, maar we weten ook dat het nog wel even duurt.’

VIDEO: Asscher vecht voor banen voor jongeren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>