D66, CU en SGP moeten Nederland behoeden voor crisis

Bram ‘ik doe niet meer mee’ van Ojik stapt uit de onderhandelingen

Vandaag stapte ook GroenLinks uit de besprekingen met het kabinet over steun aan de begroting voor volgend jaar. D66, CU en SGP zullen het moeten doen.

De drie middenpartijen die eerder al het succesvolle woonakkoord met minister Stef Blok sloten zullen nu met minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën tot overeenstemming moeten komen over de begroting.

Alexander Pechtold (D66) Arie Slob (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) hebben kort na het opstappen van GroenLinks overlegd en geconcludeerd dat er voor hen geen reden is ook te stoppen, zo meldt de NOS.

Slob zei verrast te zijn omdat ook voor hem vergroening belangrijk is. Van der Staaij bevestigde dat ook hij wil kijken of de overblijvende partijen een resultaat kunnen bereiken waarin ze zich kunnen herkennen.

GroenLinks-leider Bram van Ojik achtte de kans dat hij tot een akkoord zou komen nooit groot. ‘Maar als die kans alleen maar groter wordt, dan moet je op een gegeven moment de balans opmaken en zeggen: ik doe niet meer mee.’

De PvdA reageerde verrast op het opstappen van Van Ojik. Volgens de partij liggen er veel vergroeningsmaatregelen op tafel en zijn er nog ruimschoots mogelijkheden om verder aan de wensen van GroenLinks tegemoet te komen.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “D66, CU en SGP moeten Nederland behoeden voor crisis

  1. bamelis marijn

    dag,

    er moet eindelijk een kabinet komen met een meerderheid in de tweede kamer als de eerste kamer. Dit wil zeggen moest er een begrotingsakkoord komen dat D66, Cu en Sgp wat mij betreft ook elk 1 minister en 1 staatssecretaris moeten leveren. Dan zien we welke partijen staatsdragend zijn. In deze tijden van crisis moeten verkiezingen ten allen prijze vermeden worden!

      /   Reply  / 
  2. Paul

    Zo,de schoothondjes van D66 CU en de SGP zijn er wel uitgekomen met het uitschot van de VVD en PVDA jatters.Alles wordt weer lekker fors duurder gemaakt .De vrachtwagen naar Brussel moet immers wel vol blijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>