VIDEO: Asscher hekelt antisemitisme PVV-partner FN

‘Zijn keuze, zijn vrijheid, maar ik vind het wel heel veelzeggend’

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher vindt het ‘hoogst verbazend’ en ‘heel veelzeggend’ dat PVV-leider Geert Wilders een samenwerking is aangegaan met het Front National van Marine Le Pen.

Het Front National is volgens de populaire PvdA’er een extreme partij met een antisemitisch verleden. Dat zij hij vrijdag voorafgaand aan de ministerraad.

Asscher: ‘Ik vind eerlijk gezegd dat iemand die altijd als door een adder gebeten reageert als hij het verwijt krijgt van extreemrechts of xenofobie, dat die nu samenwerking zoekt met zo’n partij, dat is op zijn minst hoogst verbazend’.

Front National heeft nooit ruimhartig afstand genomen van het eigen antisemitische verleden. Asscher wijst er op dat de partij onlangs een zwarte Franse minister nog voor aap uitmaakte. Dat Wilders daarmee samenwerkt ‘is zijn keuze en vrijheid, maar ik vind het wel heel veelzeggend’, aldus Asscher.

De minister gooit niet met modder, zoals bij de PVV gebruikelijk is, maar blijft beschaafd: ‘Iedereen moet vooral doen wat hij zelf wil. Gelukkig hebben we een democratie en gaan kiezers zelf uitmaken op welke partij ze stemmen.’

Bekijk de NOS-video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>