Weekers verliest tientallen miljoenen, hele Kamer boos

‘Ik moet ook kijken wat het hele grapje kost’, aldus de staatssecretaris

De vleugellamme VVD-staatssecretaris van Financiën Frans Weekers zegt dat de kans klein is dat het geld dat onder zijn verantwoordelijkheid gestolen werd door frauderende Bulgaarse bendes, ooit terugkomt in de Nederlandse staatskas.

De voltallige Kamer, inclusief Weekers’ eigen partij, is boos en wil dat de hij beter zijn best doet. Het is campagnetijd dus ‘de hardwerkende Nederlander’ wordt ook weer van stal gehaald om die boosheid extra kracht bij te zetten.

Weekers, zelf meester in de rechten, heeft de hulp ingeroepen van juristen. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat de kans klein is dat het geld terugkomt. Aan de Bulgaarse autoriteiten ligt het niet, die stellen zich ‘zeer welwillend’ op.

Om de Kamer rustig te houden begint Weekers (tegen het juridisch advies in) toch maar enkele proefprocedures. Die kosten echter geld. ‘Ik moet ook kijken wat het hele grapje kost’, als het terughalen van het gestolen belastinggeld meer kost dan het oplevert, heeft de hele exercitie geen zin, zei hij.

Aaneenschakeling blunders resulteert in open riool

De zogenaamde Bulgarenfraude leidde in mei 2013 bijna tot Weekers’ aftreden, maar om onbegrijpelijke redenen bleef hij aan. Er zijn bewindslieden om minder vertrokken. Bulgaarse bendes fraudeerden voor zeker 95 miljoen euro met toeslagen. Weekers stapelde blunder op blunder in het schandaal.

Hij informeerde de Kamer belabberd en gaf zijn eigen ambtenaren de schuld. Dat veroorzaakte een ongehoorde muiterij van ambtenaren tegen hun eigen bewindspersoon. Zoiets komt zelden voor en is heel schadelijk. D66-spinhoofd Pechtold noemde het aanblijven van Weekers zelfs ‘een open riool’.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weekers verliest tientallen miljoenen, hele Kamer boos

  1. mat

    Deze minister weekers weet echt niet meer waar die mee bezig is met zijn geklungel. Buiten het feit dat er weer vele miljoenen aan fraude als sneeuw voor de zon verdwijnen zijn ook weer een hoop mensen de dupe die helemaal geen of te weinig toeslagen ontvangen.

    Weekers pak je biezen in godsnaam.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>