VIDEO: Weekers houdt eer aan zichzelf en stapt op

Staatssecretaris trekt zijn conclusies na urenlang, slopend Kamerdebat

Het is dan uiteindelijk toch nog gebeurd. Frans Weekers, de veelgeplaagde staatssecretaris van Financiën, vertrekt. Hij vindt dat hij zonder breed draagvlak in de Tweede Kamer niet goed leiding kan geven aan de Belastingdienst.

Na een slopende eerste termijn over de problemen met het op tijd uitkeren van toeslagen, werd het debat een uur geschorst. De fracties overlegden; een motie van wantrouwen hing in de lucht. Aan het begin van de tweede termijn legde Weekers een verklaring af. Hij biedt de Koning morgen zijn ontslag aan.

Het was eigenlijk al duidelijk dat er geen andere optie was. Weekers’ reputatie was zwaar beschadigd na eerdere schandalen. Woensdag volgde opnieuw een slopend debat. Weekers probeerde zich er manhaftig doorheen te worstelen, maar dat ging gepaard met souffleerbriefjes en pijnlijke stiltes.

Bekijk de verklaring van Weekers:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>