SGP wil Poetin tegenhouden met zware tanks

‘Poetin hou je echt niet tegen met een spoedvergadering in Brussel’

SGP-leider Kees van der Staaij wil extra geld voor militarisme. De situatie in Oekraïne toont volgens hem aan dat het leger zwaarder materieel moet krijgen.

Dat meldt onder meer de NOS naar aanleiding van een speech van Van der Staaij op de SGP-jongerendag. ‘Poetin hou je echt niet tegen met een spoedvergadering in Brussel of met een bajonet in een roeiboot’, zei hij daar.

De SGP wil dat een deel van de zware Leopard-tanks die in 2011 buiten werking werden gesteld, terugkomt. Ook wil de strenggereformeerde partij dat er nieuwe transporthelikopters en patrouilleschepen worden aangeschaft.

Knap staaltje verkiezingsretoriek. De SGP wil sowieso extra geld voor Defensie dus dit verhaal over het ‘tegenhouden’ van Poetin zal slechts beeldend bedoeld zijn. Althans, we mogen aannemen dat men bij de SGP niet echt gelooft dat het Russische leger ooit aan de Nederlandse grens zal verschijnen.

De partij van Van der Staaij is erg conservatief, maar dat we in 2014 getrakteerd worden op onversneden Koude Oorlogsnostalgie is toch nog best verrassend.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “SGP wil Poetin tegenhouden met zware tanks

  1. wpostma

    Wordt de VVD eindelijk wakker. Het wegdoen van alle tanks was een zeer domme beslissing. Het zelfde wat indertijd gebeurd is met de Orions. De Russen niet aan onze grens? Dezelfde naive gedachte als in 1936 -1940 met de Duitsers. Toen waren we nog neutraal. Nu zijn we gelukkig NAVO lid en hebben onze verplichtingen tov onze landgenoten met vrije keuze voor geloof,kunst/cultuur.sexualiteit,onderwijs en zo meer en onze bondgenoten.Een vrije maatschappij hoort onder een veilig dak.Dat kost geld. Overigens neutraliteit kost ook veel geld Landen als Zweden en Zwitserland geven per heefd van de bevolking meer geld aan defensie dan de meeste NAVO landen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>