VIDEO: Huurders krijgen meer macht

PvdA, SP en D66 komen met voorstellen om Blok-beleid bij te stellen

Nadat de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties vernietigend oordeelde over de wantoestanden in de sociale woningbouw, is het tijd voor nieuwe regels. De Tweede Kamer wil daarin verder gaan dan de minister.

Minister voor Wonen Stef Blok beloofde de aanbevelingen van de commissie Van Vliet te betrekken bij de behandeling van de wet die de stelselherziening regelt.

Het bouwen en beheren van woningen voor mensen met lagere inkomens wordt daarin de kerntaak van de woningbouwcorporaties. Daarnaast wordt het in- en externe toezicht versterkt en krijgen de gemeenten een grotere rol.

Het belang van de huurder moet voortaan weer vooropstaan, daar is iedereen in Den Haag het over eens. Maar op welke manier moet dit gereguleerd worden?

PvdA-Kamerlid Jacques Monasch komt met aanvullende voorstellen om huurders en gemeenten meer macht en inspraak te geven. Monasch benadrukt verder het belang van onafhankelijk toezicht en het stoppen met de grootschaligheid.

Ook de SP komt met amendementen die verder gaan dan wat Blok (VVD) voorstelt. ‘Maar van dit alles wil de minister tot nu toe, maar ook bijvoorbeeld zo’n VVD-fractie, niets weten. En dat verbaast mij, en dat stelt mij teleur, en ik word daar eigenlijk ook wel een beetje boos om’, aldus SP-Kamerlid Sadet Karabulut.

Dit gaat over het politiek claimen van een onderwerp. De sociale woningbouw gaat linkse partijen veel meer aan het hart dan rechtse. Het was rechts-liberaal beleid dat tot alle wantoestanden leidde, dus links scoort nu sterke punten.

Bekijk Zoomin.TV video

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “VIDEO: Huurders krijgen meer macht

  1. Paul

    Huurders krijgen meer macht. Nou de afgelopen zomer gingen de huren weer fors omhoog . Straks roepen ze nog dat we als stemmers macht krijgen in de Regering .Of dat we echt macht krijgen over de EU als echt Referendum . Over 1000 jaar lullen ze nog precies het zelfde .Maar dan zitten we in het tydperk van Zonnebelasting betalen en op lucht wordt dan ook belasting geheven .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>