Opstelten oogt vermoeid na terreurweek

Met waterige ogen spreekt de minister zijn eigen collega’s tegen

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten zei vrijdagochtend dat we ons ‘absoluut, absoluut’ zorgen moeten maken naar aanleiding van de verijdelde aanslag in België. Hij wijkt daarmee af van de bedachtzame kabinetslijn.

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert zegt juist dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken, maar het goed is om ‘altijd alert’ te zijn. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders vindt de gebeurtenissen in België afschuwelijk en heeft respect voor de wijze waarop de plannen zijn verijdeld.

Geen concrete aanwijzingen

Het dreigingsniveau in Nederland is al lange tijd substantieel, en dat blijft ook na de anti-terreuracties in België zo. Dat betekent dat de kans op een aanslag in Nederland reëel is, maar er op dit moment geen concrete aanwijzingen voor zijn.

De ministers hadden vrijdag een overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof en de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Die bijeenkomst was maanden geleden al gepland. Ze spraken over lopende kwesties, waaronder de terreurdreiging.

Waterige ogen

Het is opvallend dat Opstelten zegt dat we ons absoluut zorgen moeten maken. Veel nieuwsmedia nemen zijn uitspraak over in headlines. Het dreigingsniveau is echter niet veranderd. Er zijn geen concrete aanwijzingen voor een aanslag.

Het lijkt erop dat Opstelten vooral een gevoel uitte over de ontwikkelingen. Hij zag er vanochtend op zijn zachtst gezegd niet erg uitgeslapen uit. Hij had waterige ogen en kwam vermoeid over, zichtbaar in video’s bij de NOS en RTL Nieuws.

Nederlanders niet bang

Nederlanders voelen zich niet onveiliger na de recente terreur in Parijs. Uit een peiling van EenVandaag bleek dinsdag dat 87 procent zich over het algemeen veilig voelt in Nederland. Voor 60 procent van de respondenten heeft de aanslag in Parijs geen effect gehad. Men voelt zich net zo veilig als voorheen.

Veel mensen zijn niet bang om slachtoffer van een aanslag te worden. Ze denken bijvoorbeeld dat hun woonplaats geen interessant doelwit is, en vinden dat je het toch niet kunt voorkomen en we ‘de angst niet moeten laten regeren’.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Opstelten oogt vermoeid na terreurweek

  1. StupideOverheid

    Volgens mij was hij gewoon zo stoned als een aap. Zou me niets verbazen.

    En verder, leef je leven zoals jij wilt.
    Laat je niet gek maken door deze zogenaamde terrorisme dreiging.
    Er is veel meer dreiging vanuit onze eigen overheid, de EU, Mossad, CIA, onze eigen AIVD etc etc.

    Alles om de publieke opinie te sturen en onze vrijheden af te pakken.

      /   Reply  / 
    1. frank bikker

      Ach misschien is Teeven wat grieperig.

        /   Reply  / 
  2. Paul

    Ook VVD ,kamerlid Mark Verheijen vraagt zelf integriteitsonderzoek aan bij zijn eigen partij de VVD .Als je de boel weer hebt opgelicht kun je het beste bij je eigen partijgenoten of zij een goed onderzoekje willen doen jegens jouw persoontje .Nog veel erger is Mark Rutte die openlijk jaarlijks nu tegen de 8 miljard de vuilniszakken volpropt met Euro s in maffia Brussel .En Mark schenkt ook nog gratis vele Miljarden aan buitenlandse Regeringen die er dan weer geweertjes van kopen .Of de Pvda die jat van de daklozenkrant en dan zeg;het was even wegnemen van geld en het gewoon niet terug betaald . Deze Regering moet nul zetels krijgen in de toekomst .Deze boevenbende . Als je 5 kilometer te hard hebt gereden als Burgers en niet betaald en oplaatlopen dan ga je mooi opt rek . Zondagmiddag is weer de grootste Carnavals Optocht van Nederland in Oldenzaal . De VVD en de Pvda kunnen zich nu nog aanmelden voor de Optocht als RATEL .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>