SP, CDA en D66 willen 200 miljoen voor Veiligheid

Sovjetgraaf kan nu al bij oud papier • Oppositie heeft geloofwaardig plan

In tegenstelling tot het schuiven met miljarden die bedoeld zijn voor de nodige lastenverlichting waar de Sovjetgraaf vanochtend mee opende komen SP, CDA en D66 met een geloofwaardig voorstel om extra te investeren in veiligheid.

De drie willen dat er op de begroting van Veiligheid en Justitie naast de eerdere 200 miljoen euro nog eens 200 miljoen euro extra bijkomt. Dat meldt de NOS. Roemer noemt zelfs een dekking. ‘Ze kunnen kiezen voor meer rechercheurs om criminelen te plukken. Dat levert al heel veel geld op’, aldus de SP’er.

De Telegraaf kon vanochtend om 6.20 uur dus al bij het oud papier. De bizarre Sovjet-toestanden die ze daar verzonnen hebben zijn ingehaald door de realiteit.

Nederland wil lastenverlichting

Dat gaat over de begroting van minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur. Het is aannemelijk dat VVD en PvdA akkoord gaan, maar dan hangt nog het Belastingplan van staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes in de lucht.

Het Belastingplan dreigt te stranden in de Eerste Kamer. Miljoenen gezinnen worden dan geconfronteerd met een Pechtold-heffing – vrij vernoemd naar de veroorzaker van deze politieke ellende – van vele honderden euro’s.

Door partijpolitieke verbolgenheid bij D66 dreigen vier miljoen huishoudens in plaats van lastenverlichting een forse naheffing voor hun kiezen te krijgen. Het gaat om 700 euro voor eenverdieners en 1400 euro voor tweeverdienergezinnen.

De FNV is woedend. ‘Dat is desastreus voor de koopkracht van mensen. Er moet nu echt lastenverlichting komen. Het geld dat afgelopen jaren van de mensen is afgepakt moet terugkomen’, aldus FNV-voorzitter Ton Heerts.

‘De politiek moet ophouden met die politieke spelletjes en zorgen voor groei en voor echte banen. Dat lukt niet zonder de lastenverlichting van dit Belastingplan.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>