Ban Ki-moon ‘ernstig bezorgd’ over escalatie in Syrië

VN-secretaris-generaal roept op tot ‘maximale kalmte en terughoudendheid’

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon is ‘ernstig bezorgd’ over de berichten over Israëlische aanvallen op doelen in Syrië. De Syrische regering had de Veiligheidsraad van de VN en Ban Ki-moon gevraagd de aanval te veroordelen.

In een verklaring uitte Ban zijn zorg, maar hij zei daarbij ook dat hij de berichten over de Israëlische aanvallen niet kon bevestigen. Van een veroordeling kwam het dus niet. In zijn verklaring roept hij ‘alle partijen op maximale kalmte en terughoudendheid te betrachten om een escalatie te voorkomen in een toch al verwoestend en zeer gevaarlijk conflict.’

Mengt Israël zich in de Syrische burgeroorlog?

Foto cc: Ban Ki-moon op bezoek bij premier Mark Rutte in april 2013

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ban Ki-moon ‘ernstig bezorgd’ over escalatie in Syrië

  1. Pingback: Syrië: Aanvallen zijn oorlogsverklaring van Israël | Politiek

  2. Likoed Nederland

    Er woedt een islamitische godsdienstoorlog van soennitische moslimfundamentalisten uit de hele wereld, betaald en bewapend door de Golfstten, tegen sjiietische moslimfundamentalisten uit Libanon en Iran, betaald en bewapend door Iran.

    Maar pas als Israel zich er mee gaat bemoeien wordt de VN ‘ernstig bezorgd’.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Volgens mij is dat niet omdat het Israël betreft. ‘Ernstig bezorgd’ is een algemene diplomatieke term. Bijvoorbeeld in de Korea-crisis worden ook dergelijke uitdrukkingen gebruikt. Destijds tegenover Rusland, in de oorlog met Georgië, is steviger taal uitgeslagen. In dit geval heeft Syrië de VN gevraagd om Israël te veroordelen. Ban Ki-moon moest dus reageren, maar hij veroordeelt niet. Hij spreekt zijn zorg uit, en benadrukt dat hij de aanvallen van Israël niet kan bevestigen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>