Syrië: Aanvallen zijn oorlogsverklaring van Israël

Israël verplaatst luchtafweergeschut naar noorden • VN roept op tot kalmte

Het Syrische staatspersbureau gaf bovenstaande foto vrij waarop de schade is te zien die werd aangericht met de raketaanval op een militair onderzoekcentrum in Damascus. Volgens westerse bronnen werden in het complex chemische wapens ontwikkeld.

De Syrische regering zegt dat de explosies de tweede Israëlische luchtaanval in drie dagen waren. In een interview met CNN zegt een hoge Syrische regeringfunctionaris dat de aanval ‘een oorlogsverklaring’ van Israël was. De Syrische autoriteiten hebben een tegenaanval aangekondigd, maar zeggen niet wat ze precies van plan zijn.

Israël heeft inmiddels luchtafweergeschut naar het noorden van het land verplaatst. Het Israëlische leger wil de aanval bevestigen noch ontkennen maar Israëlische media hebben bevestigd dat er inderdaad raketten op doelen in Damascus zijn afgevuurd.

Volgens de Syrische staatstelevisie zijn de aanvallen door Israël uitgevoerd om de opstandelingen, door hen terroristen genoemd, tegen dictator Assad te steunen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Syrië: Aanvallen zijn oorlogsverklaring van Israël

  1. Likoed Nederland

    De Syriërs speculeren blijken op het korte geheugen van mensen in het Westen:
    1. Syrie is al met Israel in oorlog sinds het aanviel in 1948.
    2. Die tegenaanval kondigden ze ook bij de vorige Israëlische luchtaanval aan. Er gebeurde niets …..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>