Arabische liga pakt door

19 van de 22 lidstaten van de Arabische liga zijn akkoord over vergaande sancties. Daar waar Irak, Libanon en het geschorste Syrië niet zullen mee doen zal de rest van de liga per direct de handel met het land stil leggen.
Zolang het bloedvergieten door het regime van president Bashar al-Assad niet stopt zal er niet langer gehandeld worden met Syrië. Ook worden tegoeden van topfiguren van het Syrische regime bevroren en zal, wanneer dit organisatorisch mogelijk is, het vliegverkeer worden stilgelegd.

De sancties volgen kort nadat geruchten omdoemden over gevechten tussen het Syrische leger en de burgeropstand. In het centraal gelegen Talbiseh zouden het leger en een groep van deserteurs recht ten over elkaar zijn beland. Het leger zou daarbij met zwaar geschut 4 burgers hebben verwond. Aangezien tot de dag van vandaag buitenlandse journalisten worden geweerd uit Syrië kan deze informatie niet worden geverifieerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>