‘Syrische veiligheidstroepen doden 250 mensen’

Activisten beweren dat Syrische veiligheidstroepen 250 mensen, waaronder veel burgers, hebben gedood. Zij roepen de Arabische Liga en de VN-Veiligheidsraad dan ook op actie te ondernemen. Er moet een einde komen aan deze ‘verschrikkelijke slachting’, aldus de oppositie.

Ondertussen zegt de regering van de Verenigde Staten diep geschokt te zijn over het aanhoudende geweld. Dit zou in strijd zijn met het vredesplan, geopperd door de Arabische Liga. Hoewel goede verificatie haast onmogelijk is, beweren activisten onder meer ook dat er een schromelijk tekort aan elektriciteit en water is.

Ook worden geluiden over het op gruwelijke wijze slachten van mensen, steeds hardnekkiger. Zo zouden slachtoffers niet meer herkend worden omdat zij zijn verbrand. Ook zijn er mensen gedood die met de handen gebonden zaten en onthoofd waren. De lijken zouden over de straten verspreid liggen omdat de veiligheidstroepen het begraven van hen verboden zouden hebben.

Wanneer is het voor de internationale gemeenschap genoeg?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Syrische veiligheidstroepen doden 250 mensen’

  1. Pingback: Inwoners Homs massaal de straat op | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>