Kerst: ‘een rondje op de buitenlandse velden’

Nigeria: In een kerk in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft tijdens de kerstviering een ontploffing plaatsgevonden.

In Nigeria zijn de afgelopen tijd veel bomaanslagen en aanvallen geweest door de radicale moslimgroep Boko Haram. Daarbij zijn dit jaar naar schatting reeds 465 doden gevallen. Het noorden van Nigeria is overwegend islamitisch, het zuiden christelijk.

Cuba: Voor de kust van Cuba zijn 38 Haïtiaanse vluchtelingen omgekomen, nadat hun boot was gezonken. Dat weten de Cubaanse autoriteiten te melden. Het is niet bekend wat de (eigenlijke) eindbestemming was van de Haïtianen.

Sudan: Het leger van Sudan heeft een aanvoerder van de rebellenbeweging uit Darfur gedood. Dat meldt het staatspersbureau van Sudan. Het zou gaan om Khalil Ibrahim, de leider van de Rechtvaardigheids- en Gelijkheidsbeweging (JEM). Hij zou zijn omgekomen bij gevechten nabij de stad Wad Banda, zo’n 700 kilometer ten westen van de hoofdstad Khartoem. De beweging van Ibrahim heeft zijn dood niet bevestigd.

Syrië: De Syrische oppositie vreest dat de regering van Bashar al-Assad de demonstranten hard handig de tent uit mept nog voordat de vrede waarnemers van de Arabische liga op bezoek komen. De oppositie van de Syrische Nationale Raad heeft de Arabische Liga opgeroepen om met spoed waarnemers te sturen naar de stad Homs. Daar zijn de gevechten momenteel het hevigst.

China: In Zuid-China zijn bij een ongeluk met een schoolbus zes doden gevallen. De bus raakte in de provincie Yunnan van de weg en stortte zestig meter naar beneden. Volgens de politie was het busje overladen.

Tot besluit wat bemoedigende woorden van de Paus:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>