Turkije gooit ‘per ongeluk’ een bom op 27 mensen

Turkse gevechtsvliegtuigen zouden bij een luchtaanval bij de Iraakse grens een groep van bijna dertig mensen hebben gedood.

Vlak bij het dorp Ortasu in de provincie Sirnak zouden smokkelaars per ongeluk worden aangezien voor Koerdische rebellen.

Volgens een anonieme bron binnen de Turkse inlichtingendienst waren er aanwijzingen dat Koerdische rebellen de grens over zouden steken vanuit Noord-Irak en daarom werd er direct tot actie over gegaan.

Het Turkse leger is al sinds oktober bezig met een operatie in Noord-Irak. Dit was nadat er, door de PKK 24 soldaten waren gedood in de stad Cukurca, in de buurt van de Iraakse grens. Dit betekende toen het grootste voor het leger sinds 1993.

PKK-strijders opereren vaak vanuit een basis in Noord-Irak en vallen vanuit daar Turkse doelen aan. De Koerdische verzetsgroep is al sinds 1984 actief en het conflict heeft al aan ten minste 45duizend mensen het leven gekost.

Zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie beschouwen de Koerdische PKK, net als Turkije overigens als een terroristische organisatie.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Turkije gooit ‘per ongeluk’ een bom op 27 mensen

  1. Syabend

    Turkse overheid heeft haar barbaarse gezicht weer laten zien. Als om koerden gaat, is moorden en afslachten legitiem, in de ogen van de turkse overheid en ook het westen speelt drie apen wat de koerdische problematiek betreft. Het westen is heirvan medeplichtig!!!! anders kan niet opgevat en uitgelegd worden. Ik veroordeel deze laffe daad van de turkse overheid en de machten die de turkse overheid daarbij stuen.

      /   Reply  / 
    1. riza

      ik maak hieruit dat het leven van die 24 koerden/turken die werden gedood door de PKK volgens Syabend dus geen enkele waarde had .

        /   Reply  / 
  2. Pingback: ‘Koerdische bevolking van Turkije kom in opstand’ | Politiek

  3. Pingback: Koerden krijgen schadevergoeding Turkije | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>