15-jarig meisje Sahar Gul maandenlang gemarteld

De president van Afghanistan Hamid Karzai laat een onderzoek uitvoeren naar de marteling van een 15-jarig meisje.

De politie vond het meisje opgesloten in de kelder van haar schoonouders. Ze was uitgehongerd en haar nagels waren uit haar vingers getrokken.

Het ministerie van binnenlandse zaken in Afghanistan laat de zaak grondig onderzoeken en wil dat degene verantwoordelijk voor de marteling worden gearresteerd.

De vijftien jaar oude Sahar Gul trouwde, op aandringen van haar eigen familie, op haar veertiende met een dertigjarige man uit de centraal gelegen provincie Baghlan.

Haar echtgenoot, zijn ouders en enkele andere familieleden zagen het wel zitten om haar te laten werken als prostituee. Gul weigerde dat, waarop zij als straf werd opgesloten in de kelder en stelselmatig werd gemarteld.

In Afghanistan lijkt Sahar Gul eerder regel dan uitzondering. Er worden meer dan duizend meldingen over huishoudelijk geweld en misbruik gedaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “15-jarig meisje Sahar Gul maandenlang gemarteld

  1. Pingback: Verkrachtte meisje uit Turnhout getuigd | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>