Rutte: ‘de Grieken moeten voldoen aan alle eisen’

Premier Mark Rutte (VVD) heeft vandaag met zijn Griekse collega Lucas Papademos gebeld over de Europese schuldencrisis en de tweede lening van 130 miljard euro aan Griekenland waarover de eurolanden nog moeten beslissen.

 

 

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden komen maandag weer bijeen in Brussel om te praten over het Griekse bezuinigings- en hervormingsprogramma. Nederland is samen met Duitsland en Finland uiterst kritisch over de voortgang.

Papademos had eerder op de dag telefonisch overleg met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel, die plotsklaps door het aftreden van Wulff een bezoek aan Italië had geannuleerd, en de Italiaanse premier Mario Monti.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zei donderdag dat er maandag meer duidelijkheid moet zijn over de Griekse bezuinigingen. Als er inderdaad groen licht komt, wordt de deal in de dagen daarna uitgewerkt. De Tweede Kamer wordt dan de daaropvolgende week om instemming gevraagd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rutte: ‘de Grieken moeten voldoen aan alle eisen’

  1. Pingback: Grieks reddingspakket niet zonder risicio | Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>