Wilders haalt extreemrechtse Le Pen naar Nederland

Geert Wilders noemt leider van extreemrechtse Front National ‘indrukwekkend’

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders haalt de leider van de Franse partij Front National naar Nederland. Hij tweette vanmiddag dat hij in Parijs een lunch met Marine Le Pen heeft gehad. ‘Indrukwekkende vrouw. Heb haar uitgenodigd naar Nederland te komen.’

Het Front National bestaat sinds 1972, veel langer dan de PVV van Wilders, en het is een erg omstreden partij. De partij is xenofobisch en antisemitisch. Oud-partijleider Jean-Marie Le Pen, de vader van de huidige partijleider, praatte de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog goed door te stellen dat die ‘niet inhumaan’ was geweest.

Wijlen Pim Fortuyn draait zich vandaag om in zijn graf. Fortuyn moest helemaal niets hebben van Le Pen en andere extreemrechtse politici. In interviews werd hij woedend als mensen hem vergeleken met Le Pen en dergelijke politieke schandvlekken.

In tegenstelling tot Wilders wilde Fortuyn wilde zich verre houden van extreemrechtse partijen als Front National. Met deze move wordt eens temeer duidelijk dat de politiek van Wilders een grove belediging is voor het gedachtegoed van Fortuyn.

Foto: geertwilderspvv/twitter

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wilders haalt extreemrechtse Le Pen naar Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>