SGP-leider Van der Staaij ziet ‘religieuze zuivering’ in Midden-Oosten

‘Juist christenen zijn de dupe van islamitisch radicalisme’

SGP-leider Kees van der Staaij stelt dat na de Arabische lente in het Midden-Oosten een ‘stille religieuze zuivering’ op gang is gekomen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad in een verslag van een debatbijeenkomst.

Van der Staaij debatteerde woensdag met PvdA-Kamerlid Michiel Servaes in de Jacobikerk in Utrecht. De strengchristelijke krant schrijft: ‘Palestijnse christenen zijn vrijwel geheel verdwenen, in Egypte krijgen kopten slag na slag, uit Irak zijn een miljoen christenen gevlucht, een exodus vanuit Syrië is in volle gang.’

De SGP-leider vindt dat de PvdA er samen met zijn partij bij het kabinet op moet aandringen van geloofsovertuiging een speerpunt te maken in het mensenrechtenbeleid. ‘Van der Staaij probeert van zijn 3 zetels er 41 te maken door de 38 van de PvdA ook in te schakelen’, reageerde Servaes.

Servaes betwijfelt of Nederland specifiek de godsdienstvrijheid centraal moet stellen in het beleid. Volgens de PvdA’er zijn álle mensenrechten belangrijk.

Van der Staaij en Servaes zijn het er wel over eens dat Nederland ruimhartig humanitaire hulp moet verlenen aan Syrische vluchtelingen. Die hulp moet volgens hen vooral geboden worden in en rond Syrië zelf.

Alleen SP en GroenLinks willen grote groepen vluchtelingen hierheen halen. Nederland vangt weliswaar weinig Syriërs op, gaf Servaes woensdag toe, maar hij vindt dat we de ‘symboliek van het gebaar’ niet moeten onderschatten.

Lees meer op refdag.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “SGP-leider Van der Staaij ziet ‘religieuze zuivering’ in Midden-Oosten

  1. Gonny van Spijk

    Graag wil ik u veel geluk wensen in het debat vanavond met de communist. Het zal zwaar zijn want de islam is hun ding. En het Christendom is altijd door hen verguist en zwart gemaakt.De kerken zijn in hun schulp gekropen en pc geworden. Laat ze eens iets doen wat hun weer tot leven zou wekken.Haal alle vervolgde Christenen uit Syrie hierheen. Plaats genoeg in onze kerken en kloosters ,zodat de kerk weer in het middelpunt staat,midden in de wereld,de mensen er weer kunnen geloven,ipv de kerk de rug toekeren. Dat is ook het werk geweest van de pvda ofwel de communisten. Zij hebben het christendom jarenlang verguist en belachelijk gemaakt. Een slechte naam gegeven en ervoor gezorgt dat er linkse voorgangers en priesters kwamen.Dat heeft de kerk kapot gemaakt.Mijnh. Van der Staaij,lobby zoveel mogelijk en zo stil mogelijk bij de kerken om mee te doen. Danmaakt u het verschil en zult uw uw partij zien groeien en het kerkbezoek ook.Mijn gebed is met u en ik wens u Gods zegen,zowel vanavond als bij de rest.Gonny van Spijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>