Terugkijken: Extreemrechtse vrienden van Wilders

De PVV en neonazi’s • Verhelderende reportage van KRO Brandpunt

In zijn anti-Europa campagne werkt Geert Wilders samen met de extreemrechtse partijen Vlaams Belang, Front National, Lega Nord en sinds kort ook met de uiterst omstreden Heinz Christian Strache, leider van de Oostenrijkse FPÖ.

Hoe fris zijn deze vrienden? Die vraag is relevant en actueel nadat vorige week het politieke jaar stormachtig begon met een aanvaring tussen Wilders en Pechtold over rechts-radicale elementen bij een PVV-demonstratie.

Op die PVV-bijeenkomst waren extreemrechtse figuren aanwezig die zwaaiden met NSB-vlaggen en de Hitlergroet brachten (zie afbeelding).

Het is geen incident. Neonazisme en antisemitisme zijn aanwezig binnen alle partijen waarmee Wilders in Europa samenwerking zoekt. KRO Brandpunt reisde naar Wenen voor een reportage over de controversiële politicus Strache.

Brandpunt is terug te kijken via incontxt.nl

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Terugkijken: Extreemrechtse vrienden van Wilders

 1. Friedje

  Walgelijk weer deze simplistische analyse en verdraaiingen. Gelukkig maakt dit de PVV achterban steviger en vasthoudender in tegenstelling wat de linkse haatzaaiers hopen.

    /   Reply  / 
 2. rger catrysse

  Dat journalisten alles willen herleiden naar de jaren 30 is een feit, maar Wilders tegen houden lukt niet en zal niet lukken. Zijn vrienden oa Filip Dewinter zijn voorbeelden voor iedereen trouw aan het gewone volk, want velen zouden in de klassieke partijen zeker minister worden maar blijven trouw aan het volk en wij verraden het volk niet.

    /   Reply  / 
 3. Roger

  Oww, geweldig. 1 hand waarvan je zou kunnen denken dat het een sieg heil is. Nou klasse, hier gaat iedereen voor warm lopen. Nog iets nuttigs te melden?

    /   Reply  / 
 4. Marcus Lucas Auteur

  Mensen hebben het gezien hoor. Daar waren niet enkel PVV-fans maar ook veel pers en andere geïnteresseerden. Je kop in het zand steken voor extreemrechtse elementen in die achterban is heel dom.

    /   Reply  / 
 5. Patricia

  Wat een artikel dit weer. Het is gewoon te zielig voor woorden. Bij deze demonstratie waren zelf kinderen bij. En ging totaal niet agressief of extreem … Aan toe. Hoe bedoel je, het verdraaien van de waarheid. Dat is het enige wat men kan doen als de waarheid gezegd word en klaarblijkelijk boven tafel komt. Te heet onder de voeten, nou dan moet er gelijk naar een schuldige gewezen worden.
  Ben trots op de enige die met ruggengraat zegt waar het op staat. Aan een kroel kabinet, die ons leeggiet belazerd en uiteindelijk vernietigd mag van mij vandaag nog vallen.

    /   Reply  / 
 6. rob

  Dat er een paar idioten aanwezig waren zal ik zeker niet ontkennen.
  Maar om te denken dat er geen ex CPN aanhangers bij de SP meelopen is ook dom,en geloof me het communistisch systeem is/was net zo erg als extreem rechts.
  wist u trouwens dat de communisten ook joden verscheepte naar Siberie,ze werden dan wel niet vergast maar een hongerdood is ook niet plezierig.
  Iedere form van extremisme is gevaarlijk laten we dat onthouden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>