VIDEO: Vurig betoog Timmermans tegen racisme

Applaus en geroffel op tafels na gepassioneerde speech Timmermans

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft in de Tweede Kamer een fel betoog gehouden tegen antisemitisme en racisme in Europa.

Op momenten van crisis worden vaak zondebokken gezocht, zo duidde Timmermans. Joden, zigeuners, moslims en andere minderheden zijn vaak die zondebokken. Zijn woorden leidden in de Kamer tot applaus en geroffel op tafels.

Bekijk NOS-video:

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “VIDEO: Vurig betoog Timmermans tegen racisme

  1. Likoed Nederland

    Dit is dezelfde minister die heeft toegegeven dat Europa een dubbele standaard hanteert richting Israel.

    Dat kan iedereen ook zien: Islamitische bezettingen van Koerdistan, Cyprus en West-Sahara enz. worden genegeerd, terwijl betwist gebied met Israel onder het vergrootglas ligt.

    Maar aan die discriminatie doet minister Timmermans niets, sterker, hij laat Nederland daar aan meedoen. http://likud.nl/2013/12/anp-weer-in-de-fout-met-berichtgeving-over-israel/

    En wie de Joodse staat discrimineert, discrimineert dus Joden.

      /   Reply  / 
  2. Marco

    Kritiek op het illegale optreden van Israel heeft NIETS met antisemitisme van doen.
    Een sterk betoog van Timmermans, wel mag er op gewezen worden dat niet alleen extreem-rechts racistische of antisemitische uitlatingen doet, op alle uiterste flanken (extreem -rechts, -links en -islamitisch) is racisme een gevaar.

      /   Reply  / 
  3. Paul

    Racisme .Wat is dat Racisme ? . De Rothschilds familie willen het liefst tweederde van de Wereldbevolking verwijderen van deze aarde .Tevelen zwakkelingen die toch bij de geboorte al doodneervallen van de honger .Die mensen willen het perfecte Rijk .Die mensen spreken op hun geheime vergaderingen dat God zich nergens mee moet bemoeien .En op die geheime vergaderingen komt ook Beatrix .

      /   Reply  / 
  4. IFUD of Human Rights

    Nederland moet voldoen aan het kaderverdrag ter bestrijding van racisme van de Europese Unie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>