Bert Koenders genoemd als opvolger Timmermans

Koenders was Kamerlid, minister en rivaal van CDA’er Verhagen

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft vandaag in Brussel een gesprek met de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. De populaire PvdA-minister is in de running voor een internationale topfunctie.

Timmermans wordt waarschijnlijk de nieuwe Nederlandse eurocommissaris. Bronnen melden dat hij mogelijk op Economische Zaken of Handel zal komen. Ook zou Timmermans als vicevoorzitter de tweede man achter Juncker worden.

Bert Koenders wordt waarschijnlijk de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken als Frans Timmermans inderdaad naar de Europese Commissie vertrekt. Nieuwsuur meldt dat Koenders in Den Haag wordt gezien als de ultieme droomkandidaat.

Koenders was van 2007 tot 2010 in het vierde kabinet-Balkenende minister van Ontwikkelingssamenwerking. Achter de schermen kwam hij in die tijd regelmatig in botsing met Maxime Verhagen, toenmalig CDA-minister van Buitenlandse Zaken.

Sinds vorig jaar leidt Koenders de VN-missie in Mali. Hij heeft ook jarenlang ervaring als Kamerlid, dus hij kent het klappen van de zweep in Den Haag.

Als Koenders niet direct kan vertrekken bij de VN dan bestaat de mogelijkheid dat de huidige minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen ‘doorschuift’ en minister van Buitenlandse Zaken wordt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>