Nationale actie: Stop de ebola-ramp!

Doneer • Organiseer acties • Verspreid info, posters en banners

Vandaag komt de nationale actie voor de strijd tegen ebola tot een hoogtepunt. Publieke en commerciële media besteden extra aandacht aan de ramp.

Vanuit Beeld en Geluid in Hilversum doen Rik van de Westelaken (NOS) en Nance Coolen (RTL) tot middernacht verslag van de inzamelingsactie.

Er is een belpanel en er wordt geschakeld met de live-uitzendingen van onder meer RTL Late Night, The Voice en Hart van Nederland. Op NPO 1 zie je de hele dag door speciale ebola-bulletins, en om 21.30 uur een langer programma.

Tot nu toe zijn zeker 15.000 mensen besmet geraakt met ebola, en 6.000 mensen overleden. De ziekte ontwricht hele samenlevingen waardoor miljoenen mensen slachtoffer zijn. De regering stuurt uiteraard hulp maar er is meer geld nodig voor medische hulp, preventie, voorlichting, opvang van weeskinderen en voedsel.

• Om te doneren ga naar giro555.nl of bel 0800-1112
• Volg, retweet en deel Giro 555 op Twitter en Facebook

Video’s: Mark Rutte, Lilianne Ploumen en Bram van Ojik.

Klik voor groter: Feiten en cijfers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>