Wilders keert zich tegen werkgevers en werknemers

3 procent van PVV-kiezers laat naam en e-mailadres achter op zoveelste klaagsite

Onder grote belangstelling is vrijdag het sociaal overleg tussen de sociale partners begonnen. De vakbonden en werkgeversorganisaties hebben de agenda vastgesteld. Na afloop verklaarden ze dat er geen taboes zijn en dat alles bespreekbaar is.

Eerder deze week overlegde Ton Heerts, voorzitter van het FNV, al met diverse fractievoorzitters in de Tweede Kamer. De meest felle oppositiepartijen, PVV, SP en 50Plus, staan met lege handen. Maar Geert Wilders neemt daar geen genoegen mee.

De PVV was al een verzetstour gestart, waarbij het de bedoeling was dat Wilders en zijn fractie het land in zouden trekken, om mensen op markten en in zaaltjes te overtuigen van hun gelijk. In plaats daarvan heeft de PVV (alweer) een klaagsite geopend. Wilders is blij dat al zo’n 3 procent van zijn kiezers hun naam en e-mailadres hebben opgegeven.

De fractievoorzitter zegt dat hij meer reacties kreeg dan verwacht. Een ruime interpretatie, want als we de response vergelijken met die bij vergelijkbare acties, en Wilders’ bereik – in zowel traditionele als nieuwe media – blijkt dat slechts een heel klein deel van de mensen gehoor heeft gegeven aan zijn zoveelste klaagoproep.

De vakbonden en werkgevers krijgen en passant een steek in hun rug van Wilders. Hij beschuldigt de sociale partners ervan dat zij zich tot het ‘oliemannetje’ van het kabinet maken. Hiermee toont Wilders zich een typische autocraat. Hij toont geen enkel respect voor werknemers en werkgevers, en de verantwoordelijkheid die zij wél nemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>