Wilders zat helemaal fout over Rusland

De pijnlijke politiek achter MH17: huichelende Poetin-knuffelaars

Na de terreuraanslag op Malaysia Airlines MH17 reageerde de gehele Nederlandse politiek, van links tot rechts, vol afschuw. Leiders betuigden hun medeleven met de slachtoffers en nabestaanden, en dat is absoluut oprecht. We kunnen de slachtoffers niet politiseren. Niemand wilde dat dit zou gebeuren.

Deze column is dus geen poging tot lijkenpikken. De afschuw en emoties over de aanslag zijn oprecht, van iedereen. Het punt in dit blog is de draai die sommige politici maken in hun houding tegenover het Poetin-regime. Over de totaal onjuiste standpunten die de afgelopen maanden zijn ingenomen.

Conflict in Oekraïne is wake-up call

Eerdere standpunten van met name rechtse politici komen na de ramp in een ander licht te staan. Zo relativeerde premier Mark Rutte in april de inmenging van Poetin nog als ‘plaagstootjes’ en benadrukte hij dat hij niet toe was aan sancties tegen Rusland. Ook zei hij dat hij geen oorlog voorzag in Oekraïne.

Die sussende woorden werden al snel door de werkelijkheid ingehaald. Andere Europese regeringen wilden wel sancties, en binnen de EU sloot Nederland zich daar netjes bij aan. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans reisde naar de VS en Canada om de trans-Atlantische banden aan te halen.

‘Het conflict in Oekraïne is een wake-up call. Geopolitiek is terug en de trans-Atlantische banden zijn belangrijker dan ooit’, zei Timmermans op 2 mei. Zijn analyse van het conflict, de significantie ervan, blijkt de juiste te zijn geweest.

‘Veel te kritisch over Rusland’

Van een andere orde waren de reacties van Geert Wilders. Terwijl Timmermans in Washington en Ottawa de banden met de bondgenoten aanhaalde, verscheen de PVV-leider plotseling op de Russische staatspropagandazender RT (afbeelding).

Wilders beschuldigde de EU van een ‘hele onverantwoordelijke rol’ in Oekraïne. Hij bekritiseerde parlementariërs die naar het Onafhankelijkheidsplein in Kiev waren gegaan. ‘Zij zeiden de verkeerde dingen. Zij lieten de mensen geloven dat zij alle steun van het Westen zouden hebben’, aldus Wilders toen.

De Telegraaf onthulde vorige maand e-mails uit de PVV-fractie. Wilders eiste dat PVV-Kamerleden zich niet kritisch zouden uitlaten over Rusland. PVV-Kamerlid Raymond de Roon had in een debat gesuggereerd dat er aanleiding was om leveringen van wapens aan Rusland op te schorten.

Wilders reageerde woedend. ‘Dit is echt veel te kritisch over Rusland. Is ook niet zo in de fractie besproken. Waarom weet ik hier niks van??’, mailde hij. PVV’ers lekten de mail naar de krant en vertelden dat Wilders’ pro-Russische standpunt ingegeven zou zijn door zijn samenwerking met het Franse Front National.

We moeten niet bang zijn

Eerdergenoemde wake-up call ervaren we als Nederland momenteel op afschuwelijke wijze. Aan de respectvolle betuigingen van medeleven van alle politici wil ik niets afdoen, maar hij die in de afgelopen maanden Europa de schuld gaf en het Poetin-regime vergoelijkte, heeft kilo’s boter op zijn hoofd.

De politiek achter het drama van vlucht MH17 is keihard. Dit gaat over leven en dood. Over hoe we met elkaar omgaan. De beelden van de barbaarse Russische rebellen laten zien waar wij níet voor staan. Wat we in Europa níet willen.

Zoals Freek de Jonge zondag in Zomergasten zei: ‘Dit is dus fundamentalistisch nationalisme. Dat is waar we in Europa voor waarschuwen. Dat dit onherroepelijk de gevolgen zijn, dat dan dit soort mensen met een geweer onder hun arm gaan lopen en zogenaamd de wet gaan handhaven. God zal je bewaren.’

‘We moeten verontwaardiging omzetten in actie’, schreef de Britse premier David Cameron dit weekend in The Sunday Times. ‘We moeten niet bang zijn om op te staan voor de waarden die we kennen in Europa.’

En zo is het.

facebook share facebook share

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Wilders zat helemaal fout over Rusland

 1. Robert-Jan

  Het raadsel bestaat ui 30 vierkantjes.

    /   Reply  / 
 2. diep tries

  De [email protected] Rusland en de Oekraine en alle lijken pikkers hier moeten ze gelijk naar de mallemoer bombarderen!!

  Te lang afwachten is kansen missen en dus ook sporen wissen.

  Wat denken de separatisten??
  eerst onschuldigen uit de lucht halen vervolgens een schop na geven door hun de eigendommen te beroven en dan nog eens de lijk opeisen.

  Misschien leiden ze honger en willen ze de lijken aan hun kinderen voeden??

  ik heb er er geen woorden voor hoe ik over deze aasgieren denk. Elke vorm van misselijke gedachtes wat ik over deze [email protected] krijg is nog zacht uitgedrukt!!!!

    /   Reply  / 
 3. Samir

  Ja deze zieke vent zit overal en altijd naast,het is gewoon een brulaap meer niet,Ik hoop dat hij de politiek uit dondert dat is geen vak voor hem,

    /   Reply  / 
  1. Jules Vismale

   En wie wil je voor Geert Wilders in de plaats hebben als hij inderdaad de politiek uit zou gaan? Toch hopelijk niét al die desbetreffende Russische seperatisten, rebellen, terroristen, moordenaars en moslimextremisten? Want die lui brullen, blaffen en bijten nog harder dan Wilders zou doen en ik vrees dat zij jou meer kwaad berokkenen daar ze helemaal niets geven om het vrije westen. Bovendien is het veel te moeilijk om geen fouten te maken of ga anders naar Den Haag toe om als een brulaap tekeer te gaan tegen Wilders maar liever nog meer tegen al die vreselijke politici daarginds! Zij helpen namelijk dit land naar de knoppen of liggen meer uit eigenbelang als makke schoothondjes aan de voeten van de Oekrainers en Russen en misbruiken de vliegramp met de MH17.

     /   Reply  / 
 4. Roderick

  Volgens mij is het nog niet bekend wie het heeft gedaan. Er is namelijk nog geen onderzoek verricht. Waarom nu al te vroege conclusies trekken?

  Buiten dat om, slaat dit artikel helemaal nergens op.

    /   Reply  / 
 5. Marcus Lucas Auteur

  De Amerikanen hebben deze assessment gepubliceerd: http://ukraine.usembassy.gov/statements/asmt-07192014.html

  Obama heeft dit ook publiekelijk uitgesproken, evenals meerdere andere wereldleiders. Ik ben ervan overtuigd dat dat de waarheid is.

  Onze regering is voorzichtig met het aanwijzen van een schuldige omdat eerst alle slachtoffers terug moeten. Daar is de medewerking van de barbaarse rebellen (en Poetin) voor nodig.

  In mijn column stel ik de schuldvraag niet. Het is voor mij duidelijk. Inderdaad een mening. Ik heb er dan ook geen nieuwsbericht van gemaakt, maar een column. Dat staat er ook groot boven.

  Verder gaat de column niet over wie schuldig is aan de aanslag. Het gaat over de standpunten die in de afgelopen maanden zijn ingenomen.

  In reactie op “Parveen” (verwijderd):

  Gescheld in de reactieruimte wordt altijd weggehaald. Dat is geen censuur. Het is in strijd met onze gebruikersvoorwaarden.

  Daarin staat duidelijk dat reacties die smadelijk, bedreigend, beledigend, racistisch, haatzaaiend, discriminerend of anderszins in strijd met de Nederlandse wet zijn, worden verwijderd.

  Als je dergelijke krankzinnige scheldpartijen op het internet wilt zetten dan ben je hier op de verkeerde plek.

    /   Reply  / 
  1. Onno

   In Amerika zie je duidelijk een betrouwbare bondgenoot. De feiten spreken andere en duidelijke taal.

   Allereerst is Amerika geen democratie meer. Twee Amerikaanse universiteiten hebben dat wetenschappelijk aangetoond. Het is een oligarchie. Als kritische journalist zou je toch vraagtekens moeten plaatsen bij de motieven van een land dat de onbaatzuchtige brenger van democratie en mensenrechten zou zijn… maar zelf geen democratie is. En structureel mensen opsluit zonder vorm van proces. Een feit waaraan westerse media en journalisten graag voorbij gaan.

   We zouden wijzer moeten zijn na Irak.

   Gezien de rol van EU en Amerika bij de totstandkoming van een Nazi-regering in Oekraine zijn sancties niet echt een passend instrument. Dialoog en samenwerking met Rusland past beter en zorgt ervoor dat gewone mensen in Rusland en Europa niet onnodig de dupe worden van de spelletjes van corrupte Europese en Amerikaanse elite.

   Als we ons ergens druk over willen maken dan zou ik beginnen met de oorlogmisdadigers George Bush, Tony Blair.

   We moeten dan ook eens goed naar ons mooie International Court of Justice moeten kijken. Bijvoorbeeld. Is dat mooie instituut alleen bedoeld voor mensen met een donkere huidskleur? Want ik denk zelf dat Tony Blair en George Bush daar ook goed passen. Dan kan meneer Bush daar ook fijn opscheppen dat waterboarden geen martelen zou zijn en ook heel effectief is.

     /   Reply  / 
 6. Rob

  De enige die aan lijkenpikken doen zijn de MSM, Net zoals de verslaggeving van de misselijk NOS. Het vliegtuig was nog geen uur uit de lucht geschoten maar ze wisten al precies te vertellen wie er achter zat, En welke raket was gebruikt. De NOS voert smerige anti-Poetin propaganda over de ruggen van gestorven landgenoten, Te smerig voor woorden. En wij maar denken dat schurkenstaat Oekraïne niet in staat zou zijn om onschuldige Nederlandse burgers uit de lucht te schieten. Man hou toch op, Ze bombarderen ook hun eigen steden en mensen. Wat betekend de dood van Nederlander dan voor hun. De berichtgeving van de media is er alleen maar op gericht om Rusland en de separatisten de schuld te geven, Zonder enige bewijsvoering, Want tot op heden heb ik nog geen enkel bewijs gezien.

  Een vaag YouTube filmpje waarin twee mensen blijkbaar een gesprek voeren dat ze een vliegtuig hebben neergehaald, Die zoals nu blijkt al een dag voor de aanslag aangemaakt te zijn. Daar hoor je helemaal niets van bij de NOS.

    /   Reply  / 
  1. Mavadelo

   Echt niet te geloven, zijn de putain trolls nu ook al in het Nederlands bezig?

     /   Reply  / 
   1. Gerard

    dit heeft niks met putin te maken, maar als jij de westerse leugens wilt blijven geloven doe dat maar.

    Maar okay, het telefoongesprek waar de rebellen bevestigen dat ze mh17 uit de lucht geschoten had, bleek al op you tube te staan voordat mh17 was gecrashed.
    Is toch knap dat je telefoon gesprekken uit de toekomst kan onderscheppen.

    De flight-control gesprekken van Kiev-airport waren nog dezelfde dag in beslag genomen en vernietigd door de Oekrainse autoriteiten.

    Er is bewijs gevonden boven op de vleugel van mh17 van kogel inslagen van het kaliber die afkomstig zijn van een gevechtsvliegtuig.

    Dit lijkt me toch meer logisch dat Oekraine hier achter zit? hier zijn bewijzen voor, de bevestigde leugens van Oekraine en de VS worden blijkbaar nog steeds als waarheid beschouwd.

      /   Reply  / 
    1. Paul

     ja tuurlijk Gerard ,het vliegtuig is boven boze Russen neergeknalt .Ja tuurlijk ,Oekraine wil in de EU Regering graag vele miljarden gratis hebben .Ja tuurlijk hebben de Oekrainers het vliegtuig neergehaald .Tuurlijk Gerard .Er is ja een fimpje geweest op Internet wat ik heb gezien dat er een raket in de lucht ging naar het vliegtuig dat ze later weer heel snel van Internet hebben gehaald .Was een filmpje van doorgedraaide korzakov russen klantjes

       /   Reply  / 
     1. Gerard

      dit komt van you tube zelf, geef mij eens een logische verklaring waarom het onderschepte telefoontje waarin de rebel toe gaf dat ze per ongeluk een burgervliegtuig neer haalde?

      July 17, 2014 – “Proof of Rebel Responsibility” Video Faked & Uploaded 1 Day Earlier
      Video Originally Created and First Uploaded: July 16, 2014, 19:10:24
      Vide Re-Uploaded to YouTube for Second Time: July 18, 2014 00:09:00

      Adding or subtracting the suggested 14 hours, 10 hours or 4 hours difference (or any combination thereof) due to, respectively, California or UTC local time, from either of the timings does not fix the problem.

      Het telefoon gesprek stond al op you tube voordat mh17 neer gehaald werd!!!
      Maw dit telefoongesprek was gecreëerd door de Oekrainse geheime dienst, aangezien hun het op you tube geplaatst hadden, dit was ook het bewijs van de VS, de VS had bekend dat ze geen bewijs hadden.

        /  
     2. Gerard

      July 17, 2014 – “Proof of Rebel Responsibility” Video Faked & Uploaded 1 Day Earlier
      Video Originally Created and First Uploaded: July 16, 2014, 19:10:24
      Vide Re-Uploaded to YouTube for Second Time: July 18, 2014 00:09:00

      Adding or subtracting the suggested 14 hours, 10 hours or 4 hours difference (or any combination thereof) due to, respectively, California or UTC local time, from either of the timings does not fix the problem.

      Het telefoon gesprek stond al op you tube voordat mh17 neer gehaald werd!!!
      Maw dit telefoongesprek was gecreëerd door de Oekrainse geheime dienst, aangezien hun het op you tube geplaatst hadden, dit was ook het bewijs van de VS, de VS had bekend dat ze geen bewijs hadden.

        /  
     3. Onno

      Uit recent onderzoek in UK blijkt dat ondanks alle aantijgingen vanuit westerse media propaganda machine, ruime mederheid van bevolking geen sancties etc tegen Rusland wil.

      Wijs geworden na o.a. leugens over Irak denk ik dan.

      Toch gaan onze politici er mee door. Precies de kloof tussen politici en burgers.

      Zijn ze dom of corrupt, ik weet het niet. Rutte lijkt me te dom voor deze tijd. Ik hoorde dat hij niet weet/wist wat fractional reserve banking is.

      In een tijd dat de parasitaire financiele sector meer dan 10% van de economie is geworden lijkt het me duidelijk. Niet de juiste man.

        /  
 7. stan

  ik leef mee met alle nabestaanden … maar ik ben ook boos op de regering Rutte ….want elke overheid die toelaat dat vliegtuigen met passagiers over gebieden kunnen vliegen waar militairen en wie dan ook bezig is met gewapende strijd en een bloedige oorlog die gevoerd word met het modernste oorlogstuig, en de gebieden waarvan men vooraf weet dat ze levensgevaarlijk zijn omdat er vaker vliegtuigen uit de lucht met raketten neergehaald worden zoals het gebied van de vliegramp, zulk een overheid is in mijn ogen mede verantwoordelijk, de NL overheid had een vliegverbod moeten instellen, de luchtvaart maatschappijen moeten worden gedwongen een andere maar veilige route te vliegen zoals vliegtuigen die uit het Verenigd Koninkrijk en uit andere landen vertrekken.

    /   Reply  / 
 8. Onno

  Gelukkig hebben we tegenwoordig geen bewijs meer nodig. Het is niet alsof we Amerika regelmatig op leugens betrappen of zo.

  Gelukkig dat politici ook betrouwbaar zijn opeens. We kunnen best een oorlog beginnen zonder bewijs.

  1e wo liep ook goed af. We kregen wo 2. Dat was geweldig.

  Er zijn groepen in deze samenleving die grof hebben verdiend aan wo 1 en 2.

  Dat zijn de mensen waar we naar moeten luisteren. wo 3 is vast ook goed voor gewone mensen dit keer. Niet alleen voor intermationale bankiers.

  Laat je lekker opzwepen.

  Verbroedering in domheid.

    /   Reply  / 
 9. Gerard

  De westerse propaganda is en blijft schandalig, het enige wat ze kunnen laten zien is het Amerikaanse verhaal.

  Ik ben blij dat de VS nu eindelijk publiekelijk door de mand is gevallen.

  Gister hebben de russen al hun gegevens openbaar gemaakt omtrent mh17, http://rt.com/news/174496-malaysia-crash-russia-questions/.

  Door deze actie zijn de amerikanen in verlegenheid gebracht, vooraf beweerde de VS onomstotelijk bewijs te hebben en gisternacht verklaarden ze dat ze geen enkel bewijs hebben.

  Het is schandalig dat het westen Oekraïne niet oproept om een wapenstilstand in te lasten, maar in plaats daarvan de de aanvallen te verhogen, ook in het gebied waar de crash is.

  Hier wordt ik nou kots misselijk van, de propaganda van het westen, waarschijnlijk zat Oekraïne (net zo als in 2001) zelf achter het neer halen van burgervlucht.

    /   Reply  / 
  1. Onno

   Op RT was ook state dept persvoorlichting te zien http://youtu.be/oQRvINebeok?list=UUpwvZwUam-URkxB7g4USKpg

   Het bewijs van Amerika bestaat vooralsnog uit tweets. Tweets van zogenaamde seperatisten. Het andere zogenaamde bewijs is natuurlijk weer classified. Waarschijnlijk zoals met Irak.

   Onlangs is overigens uitgekomen dat dept of defense gebruikt maakt Facebook voor manipuleren van gevoelens en opinie van mensen. Dat Amerika social media/tweets aanvoert als bewijs zou dus tot flinke wenkbrauwfronsen moeten leiden bij onze politici.

   Maar niet dus. Rutte springt vrolijk als schoothondje bij de psychopaat Obama op schoot. Zoals Van Ellende toen bij Bush Irak.

   Onmiddelijke sancties afkondigen tegen Rusland op basis van tweets. Zoals met Irak. Onmiddelijke een oorlog op basis van gefrabriceerd bewijs.

     /   Reply  / 
 10. Paul

  MIJN BIJDRAGE
  Ik ben blij dat velen hier inzien dat onze westerse leiders allemaal klakkeloos het gewazel van Obama & co volgen. Wat er met MH17 is gebeurd, is een bewuste oorlogsdaad, waar Rusland NIET bij gebaat was, maar Ukraine wel. Ik ga er zelfs vanuit dat de Amerikanen, direct of indirect, hier “meer mee te maken hebben dan de meeste mensen denken”.

  SITUATIE
  Amerika is aan het verzwakken. Meer en meer landen willen olie en andere transacties uitvoeren in Roebels, Renmimbi, Rupees and so on. China is al de grootste economie ter wereld qua economische output, alleen nog (net) niet qua GDP. Maar ook dat komt wel.

  MACHT
  Voordat Amerika de macht verliest, kunnen ze maar beter weer eens een rotzooi maken in de wereld. We vergeten allemaal dat Opa Walker (ja, de vader van Gerorge Bush Sr. en de Opa van George W. Bush) wapens en financiering aan een zekere Adolf leverde, zodat hij zijn Derde Rijk ideologie kon gaan uitvoeren. En toen, nadat Europe klaar was met lijden, kwam de hulp van grote broer Amerika, en de geallieerden konden uiteindelijk bevrijd worden. Het Marshall plan zorgde ervoor dat we een schuld aan Amerika hadden, en die schuld genereerde meer geld voor Amerika. Geld en macht.

  STEEDS WEER
  Dat doen de Amerikanen steeds weer, en dat is de reden waarom er altijd wel een (of meerdere) plaatsten in de wereld zijn waar Amerika een oorlog voert. Zelfs in hun eigen land (de War on Drugs is een politiek drukmiddel om meer politie op straat te krijgen en het volk te verzwakken). Daarmee zaaien ze haat, in binnen- maar vooral ook in het buitenland, en dat leidt weer tot meer oorlog en meer macht en meer schuld, meer geld en meer oorlog. En meer schuld leidt tot een zwakkere binnenlandse economie, slechtere schooling, en du seen zwakker volk. De machthebbers worden zo sterker.

  GROTE BROER?
  Kort gezegd, Amerika lokt een oorlog met Rusland uit, en wat nog erger is:de Europese Politiek (ook wel genoemd “de Elite die Europe verkracht”) laat het toe. Want, Amerika is onze grote broer… Of niet?
  Neen, Amerika is niet onze broer. Het is een natie waar we (te) veel van pikken omdat ze ons veel dingen sturen: technologie, entertainment, opportunities om meer geld te verdienen, etc. Maar intussen zijn wij als volk verzwakt. We zijn slaven van onze hypotheek-schulden dus we kunnen ons niet permitteren om te staken, om te protesteren. We hebben al genoeg problemen voor onszelf, ieder individueel.

  TOEKOMST: ENERGIE
  De toekomst ziet er gitzwart uit. Allereerst beheerst Rusland een groot deel van onze energie. Er komt een dag dat die kraan dicht gaat, en denk je eens in hoe koud het deze winter is zonder stroom en zonder gas.

  TOEKOMST: OOST VERSUS WEST
  Onze leiders laten zich sturen door Amerika, en niet door wat goed is voor NEDERLAND. Willen wij, net zoals in de jaren 80, de buffer vormen tussen Oost en West? We weten dat in Volkel kruisraketten zijn. Gericht op het Oosten. Rusland weet dat ook. De druk alleen al van de koude orlog was mij persoonlijk teveel in de Jaren 80. Een nieuwe koude oorlog zal nog erger zijn als de situatie in de jaren 80.

  TOEKOMST: OORLOG
  Komt er een oorlog? Ik zeg JA. Het grootste belang van Amerika is om Europa te laten instorten, en Rusland gebruiken om dat uit te voeren. Net zoals Amerkia Hitler de kans gaf om Europa te vertegenwoordigen, en het toen kwam redden, zo hebben ze nu Europa de kans gegeven sterk te worden (Euro) en als dat ineens stort, komen de Amerikanen als helden ons helpen. Onze zwakte geeft hun kracht.
  Rusland, onder leiding van Putin, zal wellicht geen oorlog kiezen, maar een energie oorlog is zeer waarchijnlijk. En wellicht dat daar een militaire oorlog uit voortkomt.
  Ik hoop van niet…

  TOEKOMST: LEIDERS
  Onze gekozen leiders volgen Amerika nog steeds. Af en toe aarzelend, maar “NEE” zeggen tegen de Amerikaanse belangen zit er niet meer bij. De vrijlating van de beoogde Venezuelaanse consul in Aruba afgelopen weekeinde was een goede zet. Timmermans heeft NEE gezegd tegen Amerika. Maar gaat Europe “NEE” zeggen tegen Amerika? Neen, dat durven ze niet, dat wil onze Elite niet. Europa-breed zijn we bijna 100% Pro-Amerikaans, en daar gaan we voor bloeden.

  SORRY
  Vergeef me mijn negativiteit, maar hoewel er betere tijden aankomen, moeten we eerst nog eens door een paar hele donkere dagen gaan. Bid voor ons allen!

  Paul

    /   Reply  / 
 11. Onno

  Op site Telegraaf
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22909506/__EU__economische_sancties_tegen_Rusland__.html

  EU isoleert Rusland met economische sancties

  De bron is Brussel AFN lijkt. American Forces Network? Via Google kom ik op een vage site. Is dat een door de psychopaten in Washington gesponsorde propaganda club.

  Verder staat er ook “Sterke door de Russische staat gesponsorde propaganda blijft de illegale acties van de separatisten ondersteunen.”. Als dat geen westerse propaganda is.

  Dat is een opvallende tekst. Waar het heeft het westen last van Russische propaganda?

  Op zich is het prima om te spreken van Russische propaganda (hoewel ik het idee heb dat de journalisten van RT nog wel journalistieke integriteit hebben) maar mogen we dan ook aub ook spreken over westerse propaganda? En hoe de westerse elite aanstuurt op een oorlog met Rusland? En dat de westerse media daar 100% aan meewerken.

    /   Reply  / 
 12. Marcus Lucas Auteur

  Nou ja, ik vind dat we huiverig moeten zijn voor samenzweringstheorieën op het internet. Er zijn de meest gekke theorieën. Het in twijfel trekken van bronnen is geen valide argument. Dan blijven we aan de gang.

  Het regime van Poetin heeft eerder in Tsjetsjenië, Georgië (Zuid-Ossetië en Abchazië) en Moldavië (Transnistrië) al lang duidelijk gemaakt waar het mee bezig is. Dat zijn feiten. Geen westerse propaganda.

  Russische nationalisten zeggen het ook openlijk. Zij willen regio’s buiten Rusland waar veel Russen wonen, losbreken van die landen.

  De annexatie van de Krim was een ‘wake-up call’ en de eerste sancties werden ingesteld. De gruwelen rondom vlucht MH17 verscherpen het. Het komt ineens heel dichtbij, maar deze hele ontwikkeling is al jaren gaande.

    /   Reply  / 
 13. Onno

  Niet twijfelen hoor. Zoals met Irak. Uiteindelijk gaat het daar maar om een iets meer dan miljoen doden. En de regio kent nu veel stabiliteit en veel minder geweld.

  In Rusland wonen zeker nationalisten. En in Washington zijn er veel psychopaten.

  De vraag die we ons dan moeten stellen is of wij ons gek willen maken door dergelijke figuren. Willen we meedoen met de beeldvorming dat merendeel van de Russen geen normale mensen zijn zoals wij?

  Zoals de zogenaamde expert die bij Nieuwsuur langskwam onlangs om o.a. de vrij racistische suggestie te doen dat een mensenleven voor de Russen heel veel minder waard is. Waarbij de expert volkomen voorbijgaat aan het feit dat het vliegtuig is neergehaald in een oorlogsgebied.

  Het woord “annexatie” is propaganda. Dat is een feit. Mensen die voor zichzelf opkomen zijn of terroristen of vrijheidsstrijders afhankelijk van of de belangen van het westen worden gediend of niet.

  Dat landen bij de EU willen, daar kunnen we wel mee omgaan, tolerant als we zijn. Dat er landen en mensen zijn die bij Rusland willen horen, dat is opeens fout en onvoorstelbaar, terrorisme en zo verder.

  Feiten zijn verder dat door het EU en Amerika geselecteerde en goedgekeurde Nazi-regering allereerst wetten heeft doorgevoerd om de Russische taal en media te verbieden.

  Wat het westen vervolgens verwacht, jij blijkbaar ook, is dat de mensen daar met Russische achtergrond met heel veel vertrouwen de toekomst tegemoet zien.

  Ik ben geen Wilders fan of kiezer maar hij heeft goed gezien en gezegd dat de EU en Amerika doorslaggevend veel hebben bijgedragen aan de puinhoop in Oekraïne.

    /   Reply  / 
 14. Onno

  In Amerika staat er meer dan 1,5 miljoen mensen – voornamelijk Amerikanen – op de terrorisme lijst. Je weet wel, zo’n lijst die de Nazi’s ook hadden.

  Amerika is moreel en financieel failliet.

    /   Reply  / 
 15. Onno

  Last but no least. Gerald Celente – Trends in The News.
  https://www.youtube.com/watch?v=D10fRalfx6w&list=PLB1A898E94A412326

  Gerald Celente noemt Hans Timmermans een imbiciel. Dat is een correcte karakterisering vrees ik n.a.v. zijn optreden. In Nederland klinkt overwegend de loftrompet maar feitelijk is zijn optreden dat van een imbiciel.

  Misschien is de karakterisering niet helemaal eerlijk. Hij zou ook ongelooflijk corrupt kunnen zijn en met zijn optreden een hoge EU functie proberen veilig te stellen. Ook geen reden voor die loftrompet.

    /   Reply  / 
 16. Marcus Lucas Auteur

  Beste Onno, jouw eerdere bijdragen zijn niet gecensureerd. Als een reactie te veel links bevat wordt deze automatisch door het systeem aangemerkt aan spam. Een enkel linkje is natuurlijk toegestaan, maar reacties met te veel links worden er automatisch uitgefilterd.

    /   Reply  / 
 17. Rini

  Als een beetje nieuw materiaal voor deze discussie, kan de laatste bijdrage aan deze blog misschien interessant zijn: http://stophetgevaarwilders.blogspot.nl/.
  Het valt me op dat in meerdere van de bovenstaande reacties op dit onderwerp sterk gehint wordt op complottheorieën. Dat is in het algemeen geen zindelijke en productieve manier van denken.

    /   Reply  / 
  1. Paul

   @rini:
   Complot theorien zijn niet zindelijk, maar propaganda wel?
   How dan ook, de waarheid is altijd politiek getint. Velen van ons hebben de ogen dicht voor de wereld. Weinigen zien de wereld voor wat het werkelijk is. De propaganda werkt!
   Maar als je echt zelf naar feietn zoekt, vind je niet het zogenaamde bewijs, maar vind je een doolhof van waarheden en leugens. En het is aan ieder van ons om onze EIGEN meing te vormen gebaseerd op ons eigen onderzoek.
   Dan krijgt de waarheid een kans.
   Zomaar NOS journaal kijken en de krant lezen en dat voor waar aannemen “is in het algemeen geen zindelijke en productieve manier van denken” :-)

     /   Reply  / 
 18. Vrede

  Er is een site met een brief voor de Russische president:

  http://dearputin.com/nl/

  Namens nu al bijna 12000 ondertekeningen vanuit de hele wereld

    /   Reply  / 
  1. Onno

   Top. ondertekend. Helemaal op zn plaats. Verontschuldigingen gericht aan Poetin namens het Westen.

     /   Reply  / 
 19. Rini

  Beste Paul,

  Wat zij jouw nieuwsbronnen?

  R.

    /   Reply  / 
  1. Paul

   @rini
   Ik lees een heleboel, maar ik probeer niet die bronnen te lezen die veel lezers moet trekken voor commerciele redenen. en.Pravda.ru geeft een mooie russische tegen balans tegen de westerse kijk. Chinese media, Singapore media, Zuid Amerikaanse media. Zodra je buiten Europa gaat kijken zie je andere inzichts punten.

   Je mag zelf je mening vormen welke van die bronnen beter zijn voor je, maar ik heb altijd het idee dat al deze visies mij een idee geven wat wel klopt voor mij. Surely, de Telegraaf, om er maar een te noemen, die hebben gewoon zieltjes nodig, en roepen met of zonder basis. En gewoon zeggen wat de regering zegt, of wat de Amerikanen / EU / Nato zeggen, dat schiet ook niet op. Kan je net zo goed hetzelfde van de buitenlandsse (buiten EU en USA) lezen.

   Ik zeg niet dat ik de echte waarheid ken, maar ik heb wel een veel meer genuanceerde kijk op de dingen en snap wel dat wat waar is, niet noodzakelijk bekend gemaakt wordt. Regeringen, en de onze ook, verstoppen waarheden waarvan men meent dat het beter is dat we dat niet weten.

     /   Reply  / 
  2. Paul

   @rini
   Een voorbeeld. Follow the money punt nl, had gisteren een artikel dat aangeeft dat de belastingdruk in de laatste jaren is toegenomen voor arbeiders, en afgenomen voor kapitaal krachtigen. Dat is toch van de zotte, denk je niet? Maar onze regering doet het gewoon.

   De Politie (!) is de grootste werkgever van nederland. Rini, die verdienen geen economisch geld, die geven ons belasting geld uit om – uiteindelijk – pns te bespioneren.

   Waarom niet 10% minder belastingdruk, als volgt:
   1. 5% (de helft) direct minder loonbelasting op salarissen. Daarmee gaan we allemaal in een keer meer besteden, permanent
   2. 5% (de andere helft) voor bedrijven MITS ze dat geld binnen 6 maanden investeren (uitgeven) in opleiding, research en Development binnen Nederland. Doen ze dat niet, dan moeten ze die 5% aan de staat betalen.

   Waarom kan dit niet? Waarom moet alles van de arbeider komen? Omdat daar het belang van de regering ligt. Hoe meer wij betalen een hun, hoe meer zijkunnen uitgegeven en hoe meer zo ons controleren. Je zou bijna zeggen dat we terug zijn in de tijd van Robon Hood… Alleen, we hebben nog geen moderne Robin Hood figuur, maar wel de koning met zijn leger…

   Dit lees je niet in mainstream media, maar dit kan je wel zelf zien als je breed leest en onderzoekt.

     /   Reply  / 
  3. Paul

   @rini
   Het voorbeeld bovenstaand houdt in dat de regering moet inkrimpen, ksten bepsaren, mensen ontslaan. Daarmee verliezen ze macht en dat zullen ze nooit doen.

   Maar, die mensen die ze ontslaan, daar zijn 1op1 banen voor door de directe economische groei die het belasting effect veroorzaakt. Daarmee kan de belastingdruk lager blijven, kan er meer uitgegeven worden en wordt er meer in de kennis-economie geinvesteerd.

   Maar men doet het niet. Dat lees je niet in de telegraaf, dat lees je als je “alles” leest en je kennis erop loslaat.

   Overigens, iedereen is anders. Bovenstaande is wat ik zeg, jij mag een andere mening hebben. Maar ik denk wel dat als we allemaal de ogen meer openen, we ons gaan afvragen waarom “wij” steeds minder hebben, en “zij” steeds meer…

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>