Tweede kabinet-Rutte staat als een huis

Jammer voor rioolmedia, extremistische idioten en geblondeerde trollen

Er is de afgelopen twee jaar veel kritiek over het kabinet uitgestort. De natuurlijke tegenpolen VVD en PvdA tot elkaar veroordeeld, gedwongen tot het doorvoeren van pijnlijke hervormingen en bezuinigingen. Onvrede van links tot rechts.

Het kabinet hield stand. Alle grote hervormingen uit het regeerakkoord zijn door Kamer en Senaat geloodst. Voor het zomerreces klonk in commentaren al door dat het kabinet ‘uitgeregeerd’ zou zijn. Er zou een ‘nieuwe agenda’ nodig zijn. Allerlei spinhoofden plantten dat zaadje om het kabinet te beschadigen.

Maar de enge kaasstolpstrategietjes van de spindoctors en de commentatoren, met hun glunderoogjes van ik-weet-het-zo-goed, werden snoeihard vermorzeld door de grote, boze buitenwereld. De Haagse stolp voor even opengebarsten.

Die ‘nieuwe agenda’ werd niet verzonnen in een achterkamertje op het Binnenhof. Deze is afgedwongen door Poetin, Poroshenko, Netanyahu, Mashal en ISIS.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans krijgt de hoogste waarderingscijfers ooit gemeten en ook voor Mark Rutte is eindelijk niet enkel hoon en spot, maar ook lof voor hoe hij invulling geeft aan de premiersrol.

Geëmmer op de millimeter

Nederland zou Nederland echter niet zijn als geen krachten op gang kwamen die alles willen verengen tot partijpolitieke polderproporties. Alleen politiek met een kleine p geeft hen de kans om te stoken. Om verdeeldheid te zaaien.

En dus raaskallen rioolmedia nu over wat extremistische idioten in een Haagse wijk, over een burgemeester, over een tweet van een paranoïde ambtenaar, over wiens schuld het is en bovenal: over hoe belangrijk dat allemaal wel niet is.

Het is niet belangrijk. Alleen voor hen die de Haagse stolp willen lijmen, zodat zij verder kunnen met hun geëmmer op de millimeter. Hun zelfingenomen ik-weet-het-allemaal-zo-goed-gespin. Hoepel toch een eind op met die bullshit.

Nu blijkt dat niet de politici – op een enkele geblondeerde troll na – de Haagse stolp wanhopig in stand willen houden, maar journalisten c.q. spindoctors.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>